“Έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές

Βαθιά θλίψη στην ναυτιλιακή οικογένεια του Πειραιά

Σαν “κεραυνός εν αιθρία” έσκασε η είδηση στην Πειραϊκή κοινωνία και στον κόσμο της ναυτιλίας για το θάνατο του Νίκου Βαρβατέ.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Νίκος Βαρβατές έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς στον αγαπημένο του Πειραιά.

Βρισκόταν στο τιμόνι της ναυτιλιακής εταιρείας «Naftotrade», η οποία διαθέτει στόλο που αποτελείται από τσιμεντάδικα και φορτηγά πλοία, και είχε διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Ο 68χρονος εφοπλιστής, έμενε στην Αγιά Σοφιά, στα Μανιάτικα. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του είναι και το γεγονός ότι άλλαξε το όνομα της Ένωσης από «Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων» σε «Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων», προκειμένου να σπάσει το «φράγμα» που έλεγε ότι μπορούσαν να γραφτούν μόνο όσοι εφοπλιστές έχουν πλοία έως 4.500 τόνους.

Ο Νίκος Βαρβατές κυκλοφορούσε καθημερινά στους δρόμους και τα στέκια του Πειραιά, ήταν απλός και προσιτός με το χαμόγελο στα χείλη, που πολλές φορές στις παρέες μετατρέπονταν σε τρανταχτό γέλιο.

Ίσως γι’ αυτό η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την “οικογένεια” του μεγάλου λιμανιού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του Νίκου Βαρβατέ, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Ο Νίκος Βαρβατές υπήρξε ένας αντιπροσωπευτικός Πειραιώτης της μεταπολεμικής γενιάς. Απλός, προσιτός, αυτοδημιούργητος, δυναμικός και λαϊκός. Ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή του και γι αυτό, μέχρι το τέλος της ζωής του, έμενε, στην γειτονιά που μεγάλωσε, στα Μανιάτικα.Η ναυτιλία ήταν η μεγάλη του αγάπη και ο Ολυμπιακός το πάθος του”.

“Συμμετείχε στα κοινά και ο κλάδος του τον είχε εκλέξει στο ανώτατο αξίωμα της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Τέτοιοι άνθρωποι, που άφησαν το στίγμα τους στον Πειραιά, όπως ο Νίκος Βαρβατές, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Στους οικείους του εκφράζω θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Μώραλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.