Πληκτρολογείς με το μυαλό και ακούς με το δέρμα

Πληκτρολογείς με το μυαλό και ακούς με το δέρμα

Η Facebook ετοιμάζει τεχνολογίες για να πληκτρολογείς με το μυαλό και να ακούς με το δέρμα!

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου F8 που διοργανώνει κάθε χρόνο η Facebook έκρυβε ακόμη πιο εντυπωσιακές εξαγγελίες από την εταιρεία!

Αντιθέτως, υπάρχουν ήδη ομάδες στη Facebook που ασχολούνται με την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως η δυνατότητα να πληκτρολογείς με τη σκέψη και να ακούς με το δέρμα!

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σχετική επίδειξη όπου μία μηχανικός επαναλάμβανε απλές λέξεις που έστελνε ένα smartphone σε έναν ειδικό αισθητήρα τοποθετημένο στο μανίκι της.

Οι λέξεις ήταν μεν απλές (blue, cube κλπ.), αλλά η μηχανικός τις “ένοιωθε” με τη μορφή δονήσεων στο δέρμα της χωρίς να ειπωθεί ποτέ καμία.

Ο απώτερος στόχος είναι να εξελιχθεί η τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποιος να “σκέφτεται στα Κινέζικα” και ο συνομιλητής τους “να νοιώθει στα Ισπανικά”!

Στη συνέχεια, η Regina Duga, πρώην επικεφαλής του τμήματος Google ATAP, η οποία παρουσίασε ένα εξίσου τρελό project που μελλοντικά θα επιτρέψει στον άνθρωπο να πληκτρολογεί έως και 100 λέξεις κάθε λεπτό χρησιμοποιώντας απλά το μυαλό του.

Επάνω στο συγκεκριμένο project εργάζονται περισσότεροι από 60 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα σύστημα επικοινωνίας εγκεφάλου-με-υπολογιστή με ειδικούς αισθητήρες (όχι εμφυτεύματα) και τη βοήθεια τεχνολογιών machine learning και optical imaging.

Όπως δήλωσε ο Mark Zuckerberg,

“Οι εγκέφαλοι μας παράγουν αρκετά δεδομένα έτσι ώστε να streamάρουν 4 ταινίες σε ποιότητα HD ανά δευτερόλεπτο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξωτερικεύσουμε αυτή την πληροφορία είναι η ομιλία, κάτι που αντιστοιχεί στον όγκο δεδομένων που μετέδιδε ένα modem της δεκαετίας του ’80.

Εργαζόμαστε επάνω σε ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει την γραφή απευθείας από τον εγκέφαλο σε ταχύτητα 5 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούμε σήμερα με τα smartphones μας.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας φορητής συσκευής που θα μπορεί να παραχθεί μαζικά.”

Τρομερά ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά σίγουρα απέχουμε αρκετά από την πραγματική υλοποίηση τους.

Πηγή: techgear.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.