Ν. Ανδρουλάκης: Άμεση προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Συνάντηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ με το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αποτελεί άμεση προτεραιότητα σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, υποστήριξε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση του χθες, στο γραφείο του στη Βουλή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές και αρμόδια στελέχη του κόμματος, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης κατά την έναρξη της, ευχαρίστησε τη ΓΣΕΕ για τη συνάντηση αυτή και μάλιστα «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: «Μετά από δέκα χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους».

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο, μη δημοσιονομικό, αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό, μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει ένα πλαίσιο, επεσήμανε ο πρόεδρός του, ιδιαίτερα για την ενεργειακή κρίση με μέτρα τα οποία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, «σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει πλέγμα ασφάλειας». Στον αντίποδα, στη χώρα μας, «η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε επίσης: «Το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας, και βέβαια η υπερφορολόγηση των κερδών των παραγωγών ενέργειας». Οι οποίοι παραγωγοί, όπως υποστήριξε επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «σε όλη την Ευρώπη και αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια παραπάνω έσοδα από από αυτήν την ενεργειακή κρίση, την οποία πληρώνει κατ’ ουσίαν ο καταναλωτής».

Και στο «διά ταύτα», το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει «μια δίκαιη κατανομή του βάρους, και στον παραγωγό και στον πολίτη και στο κράτος. Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του», επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης, ζήτησε την άποψη της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο που αφορά στον ΟΑΕΔ και θα συζητηθεί προσεχώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.