Διέγραψε τον Γιώργο Κύρτσο η Νέα Δημοκρατία

Τι οδήγησε στην αποπομπή του ευρωβουλευτή

Στη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλου Μαρινάκη.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί νέο μπαράζ αναρτήσεων του ευρωβουλευτή στο twitter, με τις οποίες έβαλλε κατά της κυβέρνησης για τις υποθέσεις Βαξεβάνη και Τουλουπάκη, το ασφαλιστικό, το έλλειμμα, τις συντάξεις, την ακρίβεια.

Όμως ήταν οι βολές για θέματα Δικαιοσύνης ήταν που ξεχείλισαν το ποτήρι για το Μαξίμου, που ήδη είχε τον κ. Κύρτσο στο στόχαστρο από τότε που είχε συγκρίνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτή του Όρμπαν.

Ωστόσο δεν είχε προχωρήσει στη διαγραφή του, περιμένοντας να βρει νέα αφορμή. Και αυτό ώστε να μην θεωρηθεί διαγραφή για κομματικό λόγο, αλλά για «δυσφήμιση της χώρας». Δηλαδή το κυβερνών κόμμα ανέμενε κάποια ανάρτηση του κ. Κύρτσου, που να θεωρείτο ότι στρεφόταν κατά της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ανάρτηση του ευρωβουλευτή ανέφερε: «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE,σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων».

Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη μετά τη διαγραφή ο ευρωβουλευτής δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό και επισήμαιναν ότι δεν είναι θέμα μίας ανάρτησης, αλλά της γενικότερης συμπεριφοράς του κ. Κύρτσου.

Στην ανακοίνωση διαγραφής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει».

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι το θέμα Κύρτσου δεν παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της ΝΔ, αλλά εφαρμόστηκε άρθρο του καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.