Σε άριστο κλίμα η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Σολτς

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός καγκελάριος συμφώνησαν να συναντηθούν

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς μετά την ανάληψη καθηκόντων του τελευταίου. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον καγκελάριο της Γερμανίας για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Και οι δύο τόνισαν την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας, των ανοικτών διαύλων με τη Ρωσία και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς μια επιθετική κίνηση θα επέφερε σοβαρές συνέπειες.

Από την πλευρά του ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα συζήτησαν για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει θετική δυναμική για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.