ΚΙΝΑΛ: Αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια με ένα συγκινητικό video

Τιμή σε έναν σπουδαίο πολιτικό και αγωνιστική της παράταξης

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με ένα άκρως συγκινητικό video.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, το κίνημα αποχαιρετά ένα σπουδαίο πολιτικό και αγωνιστή της παράταξης, της Δημοκρατίας και της πατρίδας, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε.

Πρόκειται για ένα video ο με κολάζ φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές στην πολιτική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια δημοσιοποίησε σήμερα το ΚΙΝΑΛ.

Δείτε το video:

Ως γνωστόν ο Κάρολος Παπούλιας απεβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 92 ετών. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε γεννηθεί το 1929 στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977-2004). Στην πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1984, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.

Την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών,

Στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών επανήλθε το 1993, για να παραμείνει μέχρι το 1996 και την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ενόψει της εκλογής του Κώστα Σημίτη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.