Παρέμβαση Μητσοτάκη: Αύξηση στα τεστ Covid για τα Χριστούγεννα

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες για την μετάλλαξη Όμικρον

Την ανησυχία του για την εξάπλωση της μετάλλαξη Όμικρον εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί στη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή επικαιρότητα ξεκινώντας από τα θέματα της πανδημίας. Προφανώς υπάρχει μία έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Για αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε» επισήμανε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μετάλλαξη Όμικρον απάντησε: «Αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με έμφαση στην τρίτη δόση.

Στην Ελλάδα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που αφορά σε περισσότερα τεστ, νομίζω ότι πρέπει να υλοποιηθούν μόνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε επιπρόσθετο χρόνο».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.