Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νοθεία καταγγέλλει ο Παπανδρέου

Άνω κάτω λίγες μέρες πριν τις εκλογές το Κίνημα

Ο υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ της περασμένης Κυριακής .

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε δήλωση του: «Ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών, προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια», και ζητά να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος «ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε επιστολή του ο κ. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ επισημαίνει: «Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.