Ανοιχτό διάλογο με νέους αντί για debate προτίμησε ο Παπανδρέου

Σε «φουλ» προεκλογικούς ρυθμούς ο Γιώργος

Ανοιχτό διάλογο με νέους προτίμησε να έχει χθες, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου αντί για την τηλεμαχία με τους συνυποψήφιους του στην ΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ανοιχτός αυτός διάλογος του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ με νέους πραγματοποιήθηκε περίπου την ίδια  ώρα με το debate των άλλων 5 υποψηφίων αρχηγών .

Ειδικότερα ο Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχική του τοποθέτηση προτού δεχθεί ερωτήσεις των νέων, τόνισε ότι ο έλεγχος από τους ισχυρότερους έχει δημιουργήσει μια απογοήτευση στους νέους, που αισθάνονται – όπως είπε – ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα παιχνίδι μιας ατάκας στην τηλεόραση. Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει, σημείωσε, καθώς αυτό που ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι ότι ουσιαστικά η πολιτική πρέπει να είναι η δυνατότητα να φανταστούμε και να οραματιστούμε.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός: «Εάν δεν καταφέρουμε να έρθει ο νέος κοντά στην πολιτική, να κάνει την πολιτική δικό του βίωμα και δικιά του υπόθεση, ουσιαστικά θα αφήσουμε τις κοινωνίες μας να ορίζονται από κάποιους άλλους. Αυτό θα είναι. Εάν δεν πάρετε εσείς στα χέρια σας την δική σας μοίρα, κάποιοι άλλοι θα ορίζουν την μοίρα σας. Και συνήθως θα είναι οι ισχυρότεροι και όχι αναγκαστικά εκείνοι που είναι εμφανείς».

Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πάτρα και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αττική όπου θα έχει συναντήσεις στην Ελευσίνα και στις Αχαρνές με υποστηρικτές του.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου για σήμερα, έχει ως εξής:

10.30 Πάτρα – Εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα

11.15 Πάτρα – Συνάντηση με νέους, Ποικίλη Στοά (Ρήγα Φεραίου 129)

17.45 Ελευσίνα – Συνάντηση με τον Δήμαρχο και Εκπροσώπους Τοπικών Φορέων (Δημαρχείο)

18.00 Ελευσίνα – Ομιλία σε Πολιτική Εκδήλωση, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ)

19.30 Αχαρνές – Συνάντηση και συζήτηση με πολίτες, Café Del Poeta (Κεντρική Πλατεία)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.