“Ανάψαν” τα αίματα για το υπέρογκο πρόστιμο της ΚΕΔΗΖ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Υψηλοί τόνοι από Θώδα και Αγγελόπουλο

Έντονη λογομαχία μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ζωγράφου Μπροστά”, Παναγιώτη Αγγελόπουλου είχαμε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, για το μέγιστο θέμα του τεράστιου προστίμου που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος της πόλης μας, μετά έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΗΖ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζωγράφου) για τη χρήση του 2009.

Το πρόστιμο που καταλογίζεται στην ΚΕΔΗΖ και κατ’ επέκταση πλέον στο Δήμο υπολογίζεται σε ένα ποσό γύρω στις 350.000 ευρώ που με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 700.000 ευρώ.

Ένα ποσό το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει τα έξοδα για τη δημιουργία ενός ή ίσως και δύο Παιδικών Σταθμών που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δήμος Ζωγράφου.

Ο έντονος λεκτικός διαξιφισμός ανάμεσα στους κ. Θώδα και Αγγελόπουλου, ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά” στηλίτευσε το γεγονός της απουσίας του κ. Θόδωρου Μετικαρίδη και του κ. Γιάννη Βούρτση από την σχετική καλοκαιρινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέβαλε τελικά τη συζήτηση για το θέμα.

Ο κ. Δήμαρχος θεωρώντας πως ο κ. Αγγελόπουλος εννοούσε πως λόγω της απουσίας των δύο Δημοτικών Συμβούλων αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος, τον κατηγόρησε πως ψεύδεται ή πως δεν θυμάται καλά και δεν έχει στα χέρια του την απόφαση.

Ο κ. Αγγελόπουλος αντίθετα από τη δική του πλευρά επισήμανε πως γνωρίζει πολύ καλά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πως θεωρεί αδιανόητο πως δύο κορυφαία στελέχη της παράταξης του κ. Θώδα, απουσίασαν από ένα τόσο σοβαρό θέμα που μάλιστα, τους αφορά άμεσα.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Αγγελόπουλου προκάλεσε την οργή του κ. Μετικαρίδη και του κ. Βούρτση, με τον τελευταίο μάλιστα να υψώνει τους τόνους κατά του επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά”.

Στο σημείο αυτό της συνεδρίασης τα “αίματα άναψαν” με τον επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπροστά» ν’ αποκαλεί τον κ. Βούρτση, “γελοίο”, με τον δεύτερο να απευθύνεται στο κ. Αγγελόπουλο και να του απαντά πως “εσύ είσαι γελοίος και υποκείμενο”.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μπότου που ζήτησε, ορθά, να κλείσουν τα μικρόφωνα και να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις και οι χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν κανέναν στο σώμα.

Τελικά η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά από παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας και δικηγόρου που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση κ. Λεωνίδα Κουφού που ανέφερε στους Δημοτικούς Συμβούλου πως έχει ήδη παρέμβει αυταπάγγελτα για το θέμα, εισαγγελέας και πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κ. Θώδας δεσμεύθηκε πως για το ζήτημα του προστίμου της ΚΕΔΗΖ θα υπάρξει ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά τις διευκρινήσεις αυτές ο κ. Αγγελόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ψήφισαν το θέμα (το οποίο υπερψηφίστηκε και  από την πλειοψηφία του σώματος) σχετικά με τη λήψη απόφασης περί αποπληρωμής προστίμου της ΚΕΔΗΖ , και την υποβολή αιτήματος του Δήμου Ζωγράφου για να γίνει η αποπληρωμή με 120 δόσεις και φυσικά να γίνουν οι απαραίτητες νομικές κινήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.