Άρση της ασυλίας του Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, με ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς την παρουσία όμως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα.

Κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές. Για τη μια από τις δύο υποθέσεις υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13, ενώ για τη δεύτερη υπέρ τάχθηκαν 162, κατά 13 και «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε για την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές Αρχές και αφορούσαν: η μία την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Παράλληλα την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο κατά. Υπέρ ψήφισαν έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά δύο βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ είχε αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο Πολάκης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβηκε στο βήμα για να υποστηρίξει τη θέση του πως η ασυλία του δεν πρέπει να αρθεί.

Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «πολιτική δίωξη σε βάρος του που επιδιώκει πολλαπλά οφέλη» ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι η υπόθεση του πρέπει να αντιμετωπιστεί με το άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί η αντιδικία του με τον κύριο Στουρνάρα και τον κ.Πουλή είναι πολιτική και όχι προσωπική.«Στα πλαίσια των υπουργικών μου καθηκόντων αποκάλυψα αυτές τις βρωμιές και με αυτούς έχω πολιτική αντιδικία και όχι προσωπική αντιδικία γιαυτό ζητάω να πάω με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Αμέσως μετά την ομιλία του Παύλου Πολάκη το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επέμενε ότι η υπόθεση του θα πρέπει να εξεταστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποχώρησαν πριν ακούσουν τον αντίλογο» χαρακτηρίζοντας «προαποφασισμένη» την αποχώρησή τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.