Μητσοτάκης: Μαζί με την Κύπρο θ’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία

Μαζί με την Κύπρο, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία όπου τον υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη να τον υποδέχεται ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Μακαρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη συνάντηση που έχει στο Προεδρικό μετά τον τραυματισμό του ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη κρατώντας πατερίτσα.

Ο κ. Αναστασιάδης καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη δεν συμβολίζει μόνο τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν ενώπιόν του προκλήσεις “τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας”.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενος στο γεγονός ότι κρατούσε δεκανίκι, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι της Κύπρου.

Με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το ταξίδι του στην Κύπρο, το πρώτο ως πρωθυπουργός, δεν είναι απλά εθιμοτυπικό, αλλά και ουσιαστικό.

Όπως είπε: “Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση” και εξέφρασε την ελπίδα την ελπίδα ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα μπει το νερό στο αυλάκι για μία νέα συνεργασία.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση, με την οποία Ελλάδα και Κύπρος θα διαλαλούσαν απλώς το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ τους.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς στο τραπέζι της συζήτησης τίθενται καυτά ζητήματα που άπτονται των βημάτων που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό, όσο και με την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.