Άδωνις Γεωργιάδης: Θέμα μηνών η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό

Την απόλυτη βεβαιότητα του πως η επένδυση στο Ελληνικό θα ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, εξέφρασε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Θέμα 104,6” έδωσε την δική του απάντηση στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι δεν μπήκαν οι μπουλντόζες από την πρώτη εβδομάδα.

Όπως είπε: “Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μπουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπουλντόζες. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό και, αν ρωτήσετε και την εταιρεία, θα σας πει ότι έχει ξεμπλοκάρει”.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας για την επένδυση στο Ελληνικό, ανέφερε ότι “μας παρέδωσαν ένα έργο στο οποίο είχαν κάνει μια προεργασία 60%. Με τους ρυθμούς που δούλευαν θα ήθελαν ακόμη 3 με 3,5 χρόνια. Εμείς θα το κάνουμε σε λίγους μήνες”.

Υποστήριξε δε, ότι η επένδυση στο Ελληνικό “έχει γίνει κάτι σαν έμβλημα, γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει το Ελληνικό για να δει αν η Ελλάδα μπορεί” και πρόσθεσε “πάντα η επαφή με την πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά πάμε με πολλή όρεξη, με πολύ μεγάλες ταχύτητες και θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα”.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης πέρα από το χρονοδιάγραμμα για την επένδυση στο Ελληνικό, εξήγγειλε ότι “το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει ως κεντρικό στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.