Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: Νέα συμφωνία ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση πρωθυπουργού κι Αρχιεπισκόπου

Σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος όπου όλα τα “φλέγοντα” θέματα θα συζητηθούν από την αρχή προχωρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση, κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα ανάμεσα στους δύο άνδρες μετά τις εκλογές και στην οποία αντάλλαξαν ευχές και φιλοφρονήσεις παρουσία των τηλεοπτικών καμερών.

Στη συζήτηση που είχαν, κυριάρχησαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας και ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, συμφωνήθηκε να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. «Tabula rasa στα θέματα της Εκκλησίας, δεν ισχύει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, πάμε από την αρχή» θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα διασφαλιστεί το μισθολογικό των ιερέων, ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία συμφωνήθηκε να επανεξετασθεί το ζήτημα και να αναζητηθεί τρόπος αξιοποίησής της.

Επισημαίνεται ότι ουσιαστικά συμφωνία Εκκλησίας – Τσίπρα δεν υπήρξε, αφού διαφώνησε η Ιερά Σύνοδος και απέπεμψε το ζήτημα.

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν και για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει μια εκλογικευμένη συμφωνία για το ζήτημα, να διδάσκονται τα Θρησκευτικά αλλά με σεβασμό στις άλλες θρησκείες και να μην γίνεται στο πλαίσιο κατήχησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.