Νίκη Κεραμέως: “Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα”

Ποιες οι προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας

Ξεκάθαρη πως το “το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα” ήταν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Είναι σαφές ότι η υπουργός έδειξε πως το ζήτημα αποτελεί μία από τις προτεραιότητές της, εξάλλου η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα προστεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στα μέσα Ιουλίου.

Ανάμεσα σε άλλα η κ. Κεραμέως, τόνισε πως «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15».

Κατόπιν, ανέφερε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Σε σχέση με το κλείσιμο της Νομικής Σχολή στην Πάτρα, που προκάλεσε και την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.