Πρόσκληση Μητσοτάκη στο Κογκρέσο προτείνει Ελληνοαμερικανός βουλευτής

Πρωτοβουλία στις ΗΠΑ για να μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων

Καμπάνια για την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ξεκίνησε ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκης, μέλος της αμερικανικής Βουλής της Αντιπροσώπων.

Ειδικότερα ο κ. Μπιλιράκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να προσκληθεί ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να μιλήσει ενώπιον και των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου (της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων).

«Ελπίζω η πρόταση αυτή να γίνει δικομματική», τόνισε ο κ. Μπιλιράκης στον ιστότοπο Greek Reporter, που μετέδωσε την είδηση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της Φλόριντα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας. Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το Greek Reporter ξεκαθαρίζει πως η εκφώνηση ομιλίας ενώπιον των δυο σωμάτων του Κογκρέσου «αποτελεί μια τεράστια τιμή», που απολαμβάνουν άτομα τα οποία χαίρουν θαυμασμού και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι προσωπικότητες που έχουν μιλήσει ενώπιον και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από το 2010 περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ναρέντρα Μόντι, τον Πάπα Φραγκίσκο, και τον Σίνζο Άμπε.

«Κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει προσκληθεί ποτέ να μιλήσει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου», καταλήγει το δημοσίευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.