Φώφη Γεννηματά: “Όσοι αισθάνονται επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα”

Αυστηρό μήνυμα στους διαφωνούντες με την πολιτική της στο Κίνημα Αλλαγής έστειλε η Φώφη Γεννημάτα κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι “όσοι αισθάνονται επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση για την πολιτική κατεύθυνση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ή τουλάχιστον να οδηγήσει τις εξελίξεις σε μια άμεση, αποφασιστική αναμέτρηση για την ηγεσία του φορές της Κεντροαριστεράς.

Η κ. Γεννηματά χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις στην τοποθέτηση της στο Πολιτικό Συμβούλιο. «Μιλάω γι αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης» ανέφερε “φωτογραφίζοντας” τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε μιλήσει για αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών.

Κατόπιν άνοιξε μέτωπο κατά των στελεχών που ανακοινώθηκαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα , ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν”.

Ενώ δεν άφησε έξω από τη κριτική της και όσους κοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Σταμάτης Μαλέλης: “Γι’ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα”.

Παράλληλα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι η αυτόνομη πορεία είναι αδιαπραγμάτευτη εντολή του μισού εκατομμυρίου πολιτών που στήριξαν το ψηφοδέλτιό του και προχώρησε σε ένα φρεσκάρισμα της ηγετικής ομάδας.

Να σημειωθεί πως όμως αποφάσισε το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Ασπιώτης αναλαμβάνει Συντονιστής Οργανώσεων Εργαζόμενων, ο Δημήτρης Μάντζος Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Στέφανος Παραστατίδης Γραμματέας Οργανωτικού και ο Απόστολος Σπυρόπουλος Συντονιστής Έργου Τομέων Πολιτικής.

Πάντως υπήρξε και σκληρή κριτική για τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά πριν από τις κάλπες και το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στέλεχος που στην εσωκομματική αναμέτρηση στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε μπορεί να μιλάμε για δικομματισμό λες και είμαστε το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ των προηγούμενων ετών. Αποτύχαμε να πλησιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάει ψηλά η ΝΔ. Δε γίνεται να συμβιβαστούμε με το 8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές κέρδισε μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων και εμείς 20 χιλιάδες».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.