Νίκη Κεραμέως: “Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων”

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο κτίριο του υπουργείου.

Στη συνάντηση ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το ζήτημα της προσχολικής αγωγής καθώς και το σοβαρό θέμα της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση στης συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία δόθηκε το “πράσινο φως” για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου έληγε την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

Η πλέον σημαντική είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση έχει να κάνει με το εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών καθώς η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.

Όπως ανέφερε: “Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Οι μαθητές δεν χρωστούν κάτι επειδή αλλάζουν οι κυβερνήσεις”, όμως ξεκαθάρισε ότι θα προωθηθούν άμεσα βελτιώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αξίζει να τονιστεί πως στη συνάντηση που είχαν η υπουργός Παιδείας με τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε επίσης να μην ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός της δομής των βρεφονηπιακών σταθμών.

Πάντως η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές πρέπει να βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.