Νίκος Ανδρουλάκης: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στο Ευρωκοινοβούλιο

Τι δήλωσε για την σημαντική θέση που αναλαμβάνει ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ειδικότερα στην Επιτροπή πρόεδρος θα είναι η πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κ. Ναταλί Λουαζό, επικεφαλής της λίστας για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του κόμματος του Εμμανουέλ. Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, παρακολουθεί τις στρατιωτικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η αρμόδια για την έγκριση του νέου Ταμείου Άμυνας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωση του αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής τόνισε:

«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την όλο και αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, υπενθυμίζουν την ανάγκη μίας πραγματικά κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, ώστε τα Ευρωπαϊκά σύνορα να έχουν και Ευρωπαϊκή προστασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.