Κυριάκος Μητσοτάκης: Ορκίστηκε πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον χθεσινό του εκλογικό θρίαμβο, ορκίστηκε πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα στη 1:00 μετά το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε λίγο μετά τις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την οικογένειά του για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χαμογελαστός την ώρα που προσερχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.


Ο νέος πρωθυπουργός μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του συνοδευμένος από όλα τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και από τις αδελφές του.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, και πριν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής.

Στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκαν οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνος Ζούλας και Στέλιος Πέτσας.

Να τονιστεί ότι η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 39,85% στις εθνικές εκλογές και 158 έδρες, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 31,53%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο 13ος πολιτικός που ορκίζεται πρωθυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.