Παρέμβαση Παπανδρέου: “Γιατί να μη συνεργαστεί η ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ”

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός για Βενιζέλο και Ελληνοτουρκικά

Πιστός στον ανατρεπτικό χαρακτήρα των δημόσιων τοποθετήσεων του παρέμεινε ο Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί κάλλιστα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το Κίνημα Αλλαγής για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, πήρε θέση και για το θέμα της απομάκρυνσης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και για την ένταση που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου: «Δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί. Εμείς έχουμε πει και έχουμε δείξει ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με εμάς, αλλά όχι μόνο, αλλά στο πλαίσιο μιας Εθνικής Κυβέρνησης. Ίσως μια τέτοια συνεργασία δείξει σε όλους μας ότι η χώρα χρειάζεται κανόνες».

Ειδικά για το θέμα της ρήξης Γεννηματά-Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε: «Είναι απόφαση της κ Γεννηματά. Έχει αυτό το δικαίωμα, εγώ δεν θέτω κανένα προσωπικό πρόβλημα. Πολιτικές διαφορές έχουμε. Η απόφαση μας να είμαστε ανεξάρτητη αντιπολίτευση, πρέπει να είναι κεντρική μας γραμμή. Χάσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ούτε κοιτάξαμε τα αίτια, αλλά και συγκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεν είναι προσωπικά ο Καραμανλής που ευθύνεται, αλλά οι ασθένειες που υπάρχουν στο σύστημα και επέτρεπαν σε έναν Καραμανλή να αυθαιρετεί και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στην χώρα».

«Αυτήν την στιγμή θα πρέπει παρά την προεκλογική εκστρατεία, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε εθνικά και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ό,τι είμαστε ενωμένοι έναντι οιουδήποτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας ότι εμείς θέλουμε ειρηνικές σχέσεις, στο όνομα του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ επισήμανε για το ίδιο θέμα: «Εμείς διαχρονικά έχουμε πει ότι αυτά πρέπει να προσδιοριστούν στην βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Τουρκία προσπαθεί μέσω της στρατιωτικής της υπεροχής να… γκριζάρει περιοχές κι αυτό πρέπει να αποτραπεί».

Αναφερόμενος στις κινήσεις του ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση μη αυτοδύναμης Κυβέρνησης από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε «ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια, ο κ. Καραμανλής πήγε την χώρα στα βράχια. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα απολογηθεί για αυτές του τις εγκληματικές, θα έλεγα, πράξεις. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο Αντώνης Σαμαράς όταν πήγε την χώρα σε εκλογές, για το κέφι του, χωρίς να χρειάζεται. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα και τις τόσες θυσίες που απαιτήθηκαν».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα στάθηκε και στο πως πρέπει να κινηθεί το ΚΙΝΑΛ κατά την προεκλογική περίοδο: «Επιτυχία θα είναι να έχουμε μια δυνατή φωνή, μια ενισχυμένη φωνή και να μπορούμε να χτίσουμε τον νέο μέτωπο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, που πάντοτε δουλεύει για την πρόοδο της χώρας, στην φωτεινή πλευρά της ιστορίας και να μπορέσουμε να επαναπατρίσουμε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί, αλλά απογοητεύτηκαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.