Φώφη Γεννηματά: «Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ»

“Είμαστε δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας” ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Κινήματος

«Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm προσθέτοντας πως «είμαστε μία δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Εμείς θα συμβάλουμε θετικά σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης με ασφάλεια.

Όπως είπε: «Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει ένα κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε υπέρ της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό», για να συμπληρώσει πώς η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος του Κινήματος αναφερόμενη στη στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών και το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, υπογράμμισε: «Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κανέναν για να βγουν οι αριθμοί. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά αν δεν επιτευχθεί αυτό θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μόνο με ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής θα επιστρέψει η λογική στον τόπο. O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η κ. Γεννηματά στο ζήτημα της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας λόγω της επιθετικότητας του Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά ανέφερε για το θέμα: «Αν η κυβέρνηση, πράγματι, αξιολογούσε το ζήτημα, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να είχε επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά δεν το έκανε. Ένας από τους λόγους για τους οποίους διατηρούμε τις ανησυχίες μας είναι ότι είδαμε πώς χειρίστηκε το Σκοπιανό και ακούσαμε στελέχη του που είπαν ότι είναι πρότυπο η συμφωνία των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά. O απερχόμενος πρωθυπουργός έχει υποχρέωση και ευθύνη με τις πράξεις του να μη ζημιωθούν τα εθνικά συμφέροντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.