Μητσοτάκης σε Κομισιόν: “Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ”

“Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, απαντώντας στις υποδείξεις της Κομισιόν για απολύσεις, μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση φόρων.

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκλήθηκε και από τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι άνοιξε η όρεξη στους δανειστές και νέους φόρους μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

Σε άμεσο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνεται ότι «ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση», ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ είχε σχολιάσει την έκθεση της Κομισιόν και είχε εμμέσως πλην σαφώς απαντήσει στο “αφήγημα” του ΣΥΡΙΖΑ πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας και θα φέρει και νέο μνημόνιο.

Ειδικά στο ερώτημα για το εάν πιστεύει ότι η Κομισιόν έχει δίκιο όταν επικρίνει την κυβέρνηση για μέτρα τα οποία ψήφισε και η ΝΔ και εάν τελικά θα βρεθεί και ο ίδιος αύριο ως πρωθυπουργός, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, στη δύσκολη θέση να ματαιώσει κάποιες από τις δικές του δεσμεύσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε καταρχήν ότι συμφωνεί με την επισήμανση για ολιγωρία στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, αλλά αφετέρου ξεκαθάρισε ότι δε θα πληρώσουν οι πολίτες “τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ”, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Η έκθεση της Κομισιόν επισημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, κάτι το οποίο λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και το οποίο η Κομισιόν επισημαίνει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Την τεράστια ολιγωρία στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την αποτελεσματικότητα του κράτους. Αυτό είναι κάτι που το φωνάζουμε εδώ και 4 χρόνια και δυστυχώς, με μεγάλη καθυστέρηση, γίνεται αυτή η επισήμανση”.

Παράλληλα σημείωσε ότι η ΝΔ έχει προτάξει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα εξαιρετικά εμπροσθοβαρή, η οποία έχει ως πρώτο στόχο να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζοντας: “Και σ’ αυτήν την ατζέντα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.”

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε “δεν υπάρχουν και ουσιαστικές διαφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στα δημοσιονομικά, υπογράμμισε ότι η αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές, από τις αγορές ήταν εξαιρετικά θετική.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα μας δώσει περισσότερους δείκτες ελευθερίας, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε γρηγορότερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, να δανειστούμε με χαμηλότερο κόστος. Και κατά συνέπεια, να πετύχουμε δημοσιονομικούς στόχους, υλοποιώντας το δικό μας πρόγραμμα.”

“Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, μέτρα τα οποία ψηφίζονται τώρα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και υστεροβουλία, όπως, παραδείγματος χάριν, η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να επανέλθουν από την πίσω πόρτα”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.