Οργή Φώφης για τον Ποινικό Κώδικα: “Αλλαγές που βγάζουν μάτι”

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Την οργισμένη αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, προκάλεσε η ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολίασε σκωπτικά η κ. Γεννηματά σε σχετική ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που φεύγει θυμήθηκε τον Ποινικό Κώδικα. Προχωρά μόνος. Αμφιλεγόμενες διατάξεις πολλές. Αλλαγές που βγάζουν μάτι».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε επίσης για το θέμα: «Και κάτι που με ενοχλεί πιο βαθιά. Ο βιασμός είναι έγκλημα, δεν υπάρχει light βιασμός. Ο ποινικός κώδικας οφείλει να ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν και όχι να κρύβονται».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι αιχμή του δόρατος των αλλαγών αποτελεί η τροποποίηση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Η κατάργηση των ισοβίων για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου έρχεται περίπου 70 χρόνια μετά την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις οι ποινές θα παραμείνουν κακουργηματικές ωστόσο το πλαίσιο αλλάζει αφού το αδίκημα θα τιμωρείται από 10 έως 15 έτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.