Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Ψήφος εμπιστοσύνης” από τους Ζωγραφιώτες στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Μεγάλη σε παλμό και όγκο συγκέντρωση - εκδήλωση του “Ζωγράφου Μπροστά’

Σε μια μεγαλειώδη σε παλμό και όγκο συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού “Ζωγράφου Μπροστά”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Αγγελόπουλο, την Τετάρτη το βράδυ, επί των οδών Λ. Παπάγου και Αμφιτρίτης.

Πλήθος κόσμου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού παρακολούθησαν τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να στέλνει ισχυρό μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, κατά την αποκάλυψη του πλούσιου και δυναμικού ψηφοδελτίου της παράταξης του, όπου και παρουσίασε όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που θα σταθούν στο πλάι του στην κρίσιμη αυτοδιοικητική μάχη που έρχεται.

Η εκδήλωση του «Ζωγράφου Μπροστά» ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης, Πατέρας Βενέδικτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, και Ο Πατέρας Χαραλάμπος Αρχιερατικός Επίτροπος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδωσε το σύνθημα της αλλαγής στο Δήμο Ζωγράφου, κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αγώνα της παράταξης του μέχρι και σήμερα και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θ’ ακολουθήσει ως Δήμαρχος την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ειδικότερα ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

“Από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία του αγώνα. Του αγώνα που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Του κοινού αγώνα που δώσαμε και δίνουμε για την πόλη μας, για αυτό τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Του αγώνα που δεν ξέχασε ούτε μια γωνιά αυτής της πόλης, ούτε ένα στενό της, και πάνω απ’ όλα ούτε ένα συμπολίτη μας.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον καταξιωμένο δημοσιογράφου Λάμπρο Καλλαρύτη

Χρέος και δέσμευσή μας πριν πέντε χρόνια να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη ούτε μια μέρα, να μην νοιώσει κανένας συμπολίτης μας μόνος του. Και ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε κάθε έναν και κάθε μια που είχε ανάγκη. Ήμασταν εκεί, για να ακούσουμε. Να συζητήσουμε. Να μεταφέρουμε τα προβλήματα όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην χωρίς ακοή και απούσα απερχόμενη Δήμαρχο. Να της θυμίζουμε κάθε μέρα ότι είχε εκλεγεί Δήμαρχος και στο Γουδή και στα Ιλίσια και στου Ζωγράφου. Κι όχι στη γειτονιά του Δημαρχείου, από το οποίο δεν ξεμύτισε επί πέντε χρόνια”.

“Γιατί επί πέντε χρόνια το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η επιβίωση του κόμματός της, του ΣΥΡΙΖΑ. Αδιαφορώντας για την πόλη και τους κατοίκους της, αδιαφορώντας για όλους εμάς που επιλέξαμε να ζούμε εδώ και να μην μετακινηθούμε, όπως άλλοι υποψήφιοι, στα ευγενή προάστια. Γιατί και αυτό το ζούμε. Έρχονται να μας σώσουν και ζητούν την ψήφο μας πρώην συμπολίτες μας, που δεν τους άρεσε η λαϊκή μας πόλη και πήγαν να ζήσουν αλλού. Αντί να μείνουν εδώ, μαζί μας, να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας, έφυγαν. Και έρχονται τώρα να μας σώσουν και ζητούν την ψήφο μας από τη Γλυφάδα, το Χαϊδάρι, την Αγία Παρασκευή, από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Αν δεν ήταν υποκριτικό θα ήταν γελοίο”.

Σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων

Ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές έρχονται αντιμέτωποι ο κόσμος του βολέματος και ο κόσμος της καθαρής ματιάς.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την Κωνσταντίνα Νασιώκα και τον γιο της Βαγγέλη που έκλεψε την παράσταση!

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Τους ξέρουμε, όμως. Τους είδαμε. Τους μετρήσαμε. Και τους αφήνουμε πίσω. Στο χθες που ανήκουν. Γιατί σε αυτή τη μάχη, όλα αυτά τα χρόνια και στην κορύφωσή της σήμερα, συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος τους, ο κόσμος του βολέματος, της κοινωνικής και επαγγελματικής επιβίωσης χάρη στη δημοτική εξουσία και τη διανομή της δημοτικής λείας και ο κόσμος μας, ο κόσμος της καθαρής ματιάς, του καθημερινού αγώνα, ο κόσμος της αλήθειας και του μέλλοντος”.

Η εντυπωσιακή Βίβιαν Βασιλακοπούλου

“Το χθες τους αγωνίζεται να επιβιώσει υποθηκεύοντας το μέλλον μας. Χάνουν, όμως. Και όσο βλέπουν ότι χάνουν τη μάχη, όσο βλέπουν ότι οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη καταφεύγουν σε όλο και πιο βρώμικα μέσα. Ανασύρουν από τα ντουλάπια των δικών τους χρόνων απειλές, συκοφαντίες, εξαγορές, εκβιασμούς, πιέσεις, δολοπλοκίες. Και κάθε μέρα συνωμοτούν στα σκοτάδια των γραφείων τους. Γιατί αυτό έμαθαν να κάνουν.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον “Δάσκαλο” Χαράλαμπο Κουκούτση

Ματαιοπονούν. Γιατί έχουν περάσει οι εποχές που οι λίγοι τρόμαζαν τους πολλούς. Και απέναντί τους βρίσκουν όλους εμάς, τους πολίτες, που ορθώνουμε ένα απροσπέλαστο τοίχος στο παρελθόν. Γιατί μας απασχολεί μόνο το μέλλον. Οι άνθρωποι του χθες καταρρέουν μπροστά σε αυτή την απλή αλήθεια. Και ανακαλύπτουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το ορμητικό κίνημα των απλών ανθρώπων της πόλης μας, όλων μας, δεν μπορεί πλέον να συγκρατηθεί. Δεν σταματιέται από συμφέροντα, συμμορίες και συμπαιγνίες” , σημείωσε ο επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά”.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της νίκης – Καθαροί κι εργατικοί υπάρχουν και στα άλλα ψηφοδέλτια

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος επισήμανε επίσης πως καθαροί άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια, και πως από εκείνους τους συμπολίτες που αγαπούν πραγματικά την πόλη και θέλουν να προσφέρουν δεν περισσεύει κανείς.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με το «νέο αίμα» Δημήτρη Ραπτόδημο

Δεν παρέλειψε όμως να στείλει το μήνυμα της νίκης και της αναγέννησης του Δήμου Ζωγράφου την επομένη των εκλογών.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την σπουδαία θεατρολόγο Ζέτα Καλλαρά – Κυβέρη

Όπως είπε: “Είμαστε όλοι εδώ και προχωράμε. Μαζί. Στη νίκη. Γιατί, εμάς, μας απασχολεί το μέλλον. Μας νοιάζει να ξανα-φτιάξουμε την πόλη μας. Αφιερώνουμε τις δυνάμεις μας να χτίσουμε τη ζωή μας. Και τίποτα δεν μας σταματά. Η κομματοκρατία, η μετριοκρατία, η αναξιοκρατία και η υποταγή των πολλών στους λίγους τελείωσαν. Ήρθε η ώρα των πολλών. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ήρθε η ώρα της δουλειάς. Ήρθε η ώρα της νίκης.

Ο εμβληματικός πρόεδρος των Παλαιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας με τον γνωστό δικηγόρο Χρήστο Φασλή και τον Πέτρο Θεοδωράκο

Μα, καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, μόνο εμείς είμαστε οι καθαροί, που νοιαζόμαστε για την πόλη μας και όλοι οι άλλοι έχουν λάθος και ανήκουν στο χθες; Όχι, βέβαια. Και ας το ξεκαθαρίσουμε. Άνθρωποι ζωντανοί, εργατικοί, καθαροί υπάρχουν και στα άλλα ψηφοδέλτια. Πολύ δε περισσότερο αυτή η περιγραφή που έκανα δεν αφορά τους πολίτες. Δεν υπάρχουν απλοί πολίτες που να ανήκουν στο χθες. Όλοι οι συμπολίτες μας θέλουν μια καλύτερη πόλη, ένα καλύτερο μέλλον. Ότι κι αν ψηφίζουν. Όποια θέση κι αν παίρνουν.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον Οικονομολόγο Κωνσταντίνο Γαρουνιάτη

Με τους πολίτες, με όλους τους πολίτες, το ξαναλέω, είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης. Ακόμη και με αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν μας στηρίζουν και επιλέγουν κάτι άλλο. Δεν χωρίζουμε τους πολίτες ανάλογα με την ψήφο τους. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν θα το κάνουμε τώρα που νικάμε. Η νίκη μας, εξάλλου, είναι, έστω και χωρίς τη βοήθειά τους, νίκη τους. Με τους πολίτες, όλους, ότι και αν επιλέγουν είμαστε στην ίδια πλευρά της μάχης και ως Δημοτική Αρχή πρόκειται να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο. Γιατί η βελτίωση της πόλης αφορά τη ζωή όλων και σε αυτή την προσπάθεια δεν θέλουμε να περισσεύει κανείς”.

Απέτυχαν οι αντιλήψεις του παρελθόντος και η κομματοκρατία

Την ίδια στιγμή ο κ. Αγγελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και στη Δήμαρχο, Τίνα Καφατσάκη: “Θα έχουμε χρόνο σε αυτή την προεκλογική περίοδο να μιλήσουμε περισσότερο για όλα αυτά. Εξάλλου, εμείς δεν σταματήσαμε επί πέντε χρόνια να μιλάμε για όλα. Θέλω, όμως, πριν κλείσω να πω κάτι για τους αντιπάλους μας. Και δεν θεωρώ αντιπάλους κάποιους που έχουν την ίδια με εμάς αγάπη για την πόλη, αλλά διαφορετική αφετηρία και δρόμο. Αντίπαλοί μας είναι όσοι προτάσσουν το συμφέρον, προσωπικό ή άλλο, έναντι της πόλης και του κοινού καλού.

Η γλυκύτατη Έλλη Καλαμπούκη

Με πρώτη την απερχόμενη Δήμαρχο. Που απέρχεται γιατί απέτυχε. Είναι απλό. Απέρχεται γιατί η πόλη που παραδίδει μετά από πέντε χρόνια, είναι πολύ χειρότερη από την πόλη που παρέλαβε το 2014. Δεν είναι κακός άνθρωπος η Τίνα. Το αντίθετο. Εκτιμώ την αστική ευγένεια και καταγωγή της, για την οποία μάλιστα δεν διακρίνονται αρκετοί συνοδοιπόροι της.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον αγαπητό επιχειρηματία Γουσέτη – Φαμόζο

Και φυσικά δεν ήθελε να αποτύχει και να χάσει στις εκλογές. Ήταν, όμως, αδύνατο να πετύχει και το επεσήμαινα από το 2014, γιατί ανήκει σε ένα άλλο κόσμο, ένα κόσμο του παρελθόντος και της κομματοκρατίας, που βάζει πάνω από όλους και όλα το συμφέρον του κόμματός του”.

Αντίπαλος μας ο ΣΥΡΙΖΑ

Απέτυχε γιατί έμεινε στο κομματικό της χθες, αντί να ασχοληθεί με το συμφέρον και τις ανάγκες της πόλης μας. Κατάφερε να είμαστε ίσως η μόνη δημοτική παράταξη στη χώρα, που για δεύτερη συνεχή εκλογή, το 2014 και τώρα, δεν έχουμε αντίπαλο μια δημοτική παράταξη, αλλά ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεγελιέστε, η απερχόμενη Δήμαρχος δεν συμμετέχει στις εκλογές ούτε αυτή τη φορά, όπως εξάλλου και το 2014 και σε όλη τη θητεία της, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, αλλά ως πειθήνια εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον προπονητή Ποδοσφαίρου Θωμά Πολίτη

Το έδειξε το 2014 όταν μας μιλούσε για το σκίσιμο των μνημονίων σαν να τα είχε ψηφίσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και την καταδίκη των παλαιών κομμάτων λες και συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές. Και πέντε χρόνια τώρα αντί για το συμφέρον του Δήμου η έγνοια της ήταν να δώσει τα χρήματα του Δήμου στις επαναστάσεις του Τσίπρα και του Βαρουφάκη και να αγωνίζεται για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματός της αντί για την καθημερινότητα του Δήμου μας.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την Τιτή Ντολαπτσή

Αυτή η αντίληψη και ο εγκλωβισμός στην κομματοκρατία και τις ιδεοληψίες του χθες μας χωρίζουν και όσο τη διακρίνουν θα μας χωρίζουν από την απερχόμενη Δήμαρχο. Και σε αυτή την εκλογή, λοιπόν, αντίπαλός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί έχουμε κάτι μαζί του, αλλά γιατί έρχεται και μπλέκει στις εκλογές και στο μέλλον της πόλης μας. Αυτή είναι η μάχη μας, αυτή είναι η νίκη που έρχεται.

Δύναμη μας οι πολλοί – Γυρίζουμε σελίδα για την πόλη που αξίζουμε

Και συνέχισε ο επικεφαλής του Ζωγράφου Μπροστά: “Και αυτό αφορά και τους ακούσιους και εκούσιους συνοδοιπόρους της απερχόμενης Δημάρχου στην πόλη μας. Γιατί κάποιες παρατάξεις, όχι όλες φυσικά, έρχονται να ζητήσουν την ψήφο σας δήθεν για να την αντιπολιτευθούν ή να υπηρετήσουν άλλα λάβαρα. Λάβαρα που θυμήθηκαν τώρα, προεκλογικά, αφού στήριξαν τη Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια σε όλες τις αποφάσεις της. Κι έχουν το θράσος να έρχονται σήμερα ως λαγοί του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας και να διεκδικούν δήθεν την πατριωτική ψήφο με μόνο υστερόβουλο στόχο να φράξουν το δρόμο μας προς τη νίκη.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την ψυχή της παράταξης Χαράλαμπο Κρανιώτη

Τους ξέρουμε, τους ξέρετε και ήδη σκύβουν το κεφάλι γιατί βλέπουν ότι αποτυγχάνουν. Καμιά συνωμοσία, καμιά δολοπλοκία καμιά παγίδα  και υστεροβουλία δεν είναι πλέον αρκετή για να μας σταματήσει.

“Γιατί προχωράμε δυνατά. Προχωράμε μαζί. Δύναμή μας οι πολλοί. Και αυτή η δύναμη σαρώνει στο διάβα της κάθε παγίδα, κάθε εμπόδιο. Είναι η δύναμη των πολλών που φέρνει τη νίκη. Τη δική μας νίκη. Γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε. Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που αξίζουμε. Για την πόλη που μπορούμε”, κατέληξε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μέσα σε αποθέωση από το συγκεκριμένο πλήθος.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον στυλοβάτη της «Πίστης» Μανώλη Ρήγα

Στην εκδήλωση, ανάμεσα σε άλλους, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Αγγελόπουλος,ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, Θεόδωρος Κουτσογιανόπουλος, το γνωστό μέλος της Ν.Δ. Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.