Γιώργος Πατούλης: Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής σε Πόρο, Τροιζηνία, Μέθανα, Ύδρα και Σπέτσες

Τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης των νησιών του Αργοσαρωνικού επισήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της περιοδείας του την Μεγάλη Εβδομάδα, στον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μεθάνα, την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είχε επαφές με εκπροσώπους φορέων, αλλά και με επιχειρηματίες και πολίτες στα νησιά που επισκέφθηκε, όπου και συζήτησαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επισημαίνεται πως μαζί με τον κ Πατούλη ήταν ο βουλευτής ΝΔ Α” Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην περιφερειάρχης, δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Όπως επισήμανε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στα νησιά ο κ. Πατούλης: «Κάνουμε μια νέα αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού πολίτες Β” κατηγορίας».

Ειδικότερα από τις συζητήσεις, τα προβλήματα που κατέγραψε ο κ. Πατούλης τα κυριότερα αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την έλλειψη μεγάλων έργων (αποχέτευσης, όμβριων, κ.ά.), την ελλιπή ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών, το προβληματικό οδικό δίκτυο, την υδροδότηση και τις παρατάσεις των έργων.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία» και ότι «για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο θα προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα κάθε περιοχής ως εξής:

«Στον Πόρο, ο δήμαρχος, Γ. Δημητριάδης, αναφέρθηκε σε θέματα έργων υποδομών που υλοποιούνται με ευθύνη της Περιφέρειας και κατήγγειλε ότι δίδονται συχνά αδικαιολόγητες παρατάσεις στην παράδοσής τους. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με έργα βιολογικού καθαρισμού και στο υπερβολικό κόστος καθημερινής μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Στον Γαλατά, ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από το δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Κ. Καραγιάννη, για τα προβλήματα της περιοχής που αφορούν κυρίως στον τουρισμό, σε έργα υποδομών, ποιότητα ζωής και το πολεοδομικό σχεδιασμό. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη μη λειτουργία των ιαματικών πηγών των Μεθάνων, γεγονός το οποίο έχει ως συνέπεια την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού στην περιοχή.

Στη συνάντησή του με το δήμαρχο Ύδρας, Γ. Κουκουδάκη, ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων, καθώς και για τις δυσκολίες άμεσων παρεμβάσεων σε ζητήματα πολεοδομικά λόγω της εμπλοκής της εφορείας αρχαιοτήτων. Σε σχέση με τα απορρίμματα ο δήμαρχος έκανε αναφορά στην πρότασή του για αερόβια επεξεργασία η οποία, όμως, απορρίφθηκε, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ειδικό πρόγραμμα βυθιζόμενων κάδων, καθώς δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την εφορεία αρχαιοτήτων. Ο κ. Κουκουδάκης σημείωσε ότι το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα, μετά το πρόσφατο μπλακ άουτ που σημειώθηκε στη νησί, διερευνάται η δυνατότητα εγκατάστασης ηλεκτρογεννήτριας στο εργοστάσιο αφαλάτωσης. Ωστόσο, και σε αυτή τη περίπτωση, όπως ανέφερε, μπαίνουν εμπόδια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με το μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ, ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης, καθώς και για τη λειτουργία δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας) σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων. Ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έγκριση που έχει υποβάλει η Μητρόπολη στην Περιφέρεια για τη σύσταση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Τέλος, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Σπετσών, Π. Λυράκη, ο τελευταίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση, ενώ σημείωσε ότι στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για το αποχετευτικό δίκτυο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.