Λευτέρης Αυγενάκης: Τουρισμός – Αυτή είναι η ολοκληρωμένη η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Τι είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση στα Μάλια

Μια πρόγευση της πλήρους και ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης της ΝΔ για τον τουρισμό, με μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα και την ιδιωτική πρωτοβουλία στο επίκεντρό της, παρουσίασε στα Μάλια ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση για τον τουρισμό με όνομα: “Κρήτη-χτίζοντας ένα παγκόσμιο τουριστικό brand”, που διεξήχθη στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Ειδικότερα ο βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε ότι «το σχέδιο και η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει το τουριστικό προϊόν ολιστικά, και αποσκοπεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για τον τουρισμό, με μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα, και την ιδιωτική πρωτοβουλία στο επίκεντρο της».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση όπου συμμετείχαν ο Μάνος Κόνσολας, τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, και η Χριστίνα Τετράδη, υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου, Α’ αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακύνθου έγινε λόγος για τον πρωταρχικό στόχο από την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ, που αφορά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Όπως είπε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΝΔ: «Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 29% στο 20% είναι βασικός μας στόχος που θα επιτευχθεί εντός διετίας εντός διετίας επίσης και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%… ενώ άμεσα θα προβούμε σε μείωση του φόρου στα μερίσματα, στο 5%, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις… άμεση θα είναι και η επιστροφή του Φ.Π.Α. στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή του 13%».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως τελικός στόχος, για τον οποίο θα δουλέψει σκληρά είναι «να διαμορφώσουμε δυο συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11%, με το ενιαίο τουριστικό πακέτο, δηλαδή την εστίαση και διαμονή, να διαμορφωθεί στο 11%».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η ΝΔ στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, την οποία χαρακτήρισε ως είναι αδιαμφισβήτητη, λέγοντας: «Αν δουλέψουμε μεθοδικά, ο τουριστικός κλάδος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ μόλις την επόμενη πενταετία, επενδύσεις που θα σημάνουν νέες θέσεις εργασίας, καλές θέσεις εργασίας

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα στηρίξουμε την άμεση ολοκλήρωση του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης και θα κάνουμε προτεραιότητα μας την κατασκευή του ΒΟΑΚ με την λογική των πληρωμών διαθεσιμότητας. Για εμάς όμως, και προσωπικά για τον Πρόεδρο μας, αποτελεί δέσμευση και απόλυτη ανάγκη γιατί πέρα από έργο ανάπτυξης, είναι και θέμα ασφάλειας».

Ταυτόχρονα ο κ. Αυγενάκης μίλησε για την προώθηση εκ νέου του χωροταξικού πλαισίου έτσι ώστε να ευνοηθούν οι επενδύσεις σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, με ταυτόχρονη απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

«Πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά, καινοτόμα και τολμηρά. Πρέπει να ενισχύσουμε και να φροντίσουμε όλα εκείνα τα κρητικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσδώσουν στον τουρισμό μας μεγάλη προστιθέμενη αξία», σημείωσε επί του θέματος.

Αλλά και για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, ανέφερε ότι αυτή από κοινού με τη συνεργασία του τουριστικού και πρωτογενή τομέα, ξενοδόχων και παραγωγών, θα είναι ωφέλιμη και για τους δύο, και για τον τόπο.

«Μαζί να καταφέρουμε να κάνουμε το νησί μας, την Κρήτη μας τον νούμερο ένα προορισμό παγκοσμίως, ένα διεθνές λαμπερό brand τουρισμού, έναν προορισμό διαχρονικό», κατέληξε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.