ΚΙΝΑΛ: Ψηφίζει την άρση της ασυλίας Λοβέρδου μετά από δικό του αίτημα

Σκευωρία υπό την καθοδήγηση Τσίπρα καταγγέλλουν στην Χ. Τρικούπη

Σε μία κίνηση ευθύνης και δημοκρατικής ευαισθησίας προχωρά το Κίνημα Αλλαγής που θα ψηφίζει την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, μετά από αίτημα του ίδιου του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη περί της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis γίνεται λόγος για σκευωρία και μεθόδευση «που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει στην ανακοίνωση του πως «η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά», αναφερόμενη στης προσπάθειες διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ.

Επισημαίνει δε πως ο Αλέξης Τσίπρας «μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων» και πως «επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του».

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ «επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, άκουσα, “μου είπαν, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο.

Σύμφωνα την Χ. Τρικούπη «μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής».

Παράλληλα το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει πως πρόκειται για «μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του».

«Δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν» επισημαίνει η ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη κι εξηγεί πως το σκάνδαλο Novartis και φαρμάκων υπάρχει.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του: «Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα» τονίζει η Χ. Τρικούπη και υπενθυμίζει πως «επί Κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις ευρώ), ενώ την περίοδο 2009-2011 με τα μέτρα που πήραμε κατέβηκε στα 2,8 δις ευρώ».

Σημειώνει δε πως «την ίδια περίοδο ο Σύριζα καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης».

Ταυτόχρονα το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων» και για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004-2009.

Δεν παραλείπει δε να εγκαλέσει το κυβερνών κόμμα ότι «αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».
Και υπενθυμίζει ότι «πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κίνημα Αλλαγής προειδοποιεί ότι «οι μεθοδεύσεις και οι ραδιουργίες της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν. Ήδη εξ άλλου η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πάνε στο αρχείο».

Το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει μετά από το αίτημα Λοβέρδου

Το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως «όπως σωστά ζήτησε ο ίδιος ο Κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, εμείς θα ψηφίσουμε την αίτηση άρση ασυλίας.

Γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Γιατί η διαφάνεια για τους πάντες και παντού, είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας».

Η ανακοίνωση συμπληρώνει πως «σήμερα στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών» και «αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα».

Το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει αναφέροντας με νόημα πως «επί Υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.