Το παίρνει “πάνω του” ο Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο

Επιμένει ο πρωθυπουργός για το άνοιγμα στον κεντροαριστερό χώρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αναλάβει προσωπικά τους χειρισμούς για την προσέλκυση κορυφαίων ονομάτων για την κατάρτισή του.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το άνοιγμα του κυβερνώντος κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς, με τη την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάζει την Κυριακή, έχοντας αυτό το εγχείρημα στο επίκεντρο της συζήτησης των μελών της.

Όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, οι πρώτες υποψηφιότητες που πρόκειται να ανακοινωθούν, να αφορούν πρόσωπα που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές ή πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Δηλαδή στις πρώτες ανακοινώσεις δεν πρόκειται να περιλαμβάνονται προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου με τις οποίες έχουν ξεκινήσει συζητήσεις.

Στις υποψηφιότητες των προσωπικοτήτων αυτών εικάζεται ότι συγκαταλέγονται πρώην υπουργοί κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακούγεται έντονα και το επώνυμο μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας.

Εκείνο που ενδιαφέρει άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την φάση είναι να δρομολογήσει τον διάλογο για το προοδευτικό μέτωπο στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.

Έτσι παρά την αρνητική στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα υπάρξει ένας «αστερισμός» από τον προοδευτικό χώρο που θα συμμετάσχει στον διάλογο.

Το κρίσιμο ενδιαφέρον εστιάζεται στους «ενδιάμεσους χώρους» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, όπου βρίσκονται μικρότερα κόμματα (π.χ. η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετέχει στον διάλογο), προσωπικότητες και κινήσεις πολιτών (με πιο πρόσφατη την «Γέφυρα»).

Επί της ουσίας αυτό θα είναι και το πολιτικό στίγμα της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές: η ενότητα του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Από αυτήν την πολιτική εκπορεύεται και η δημόσια πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα η οποία πρόκειται να αναδιαμορφώσει τις πολιτικές ισορροπίες ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.