Καταργεί τις δόσεις ο Δήμος Αθηναίων για τα τέλη των επιχειρηματιών εστίασης

Αντιδράσεις από τους μαγαζάτορες

Σε μια άκρως αιφνίδια κίνηση προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων που αλλάζει τον τρόπο είσπραξης των τελών που πληρώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι μαγαζάτορες είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το ετήσιο τέλος σε μηνιαίες δόσεις.

Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έλαβε απόφαση έτσι ώστε φέτος να καταβληθεί το τέλος εφάπαξ και μάλιστα με καταληκτική προθεσμία τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που το τέλος δεν έχει καταβληθεί, ο Δήμος Αθηναίων θ’ απομακρύνει άμεσα τα τραπεζοκαθίσματα.

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι του κλάδου της εστίασης η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας προκαλεί ασφυξία στους επιχειρηματίες, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα αλλά και για το χώρο της εστίασης ειδικότερα, καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ (και μάλιστα στην αρχή της χρονιάς) το ποσό που τις προηγούμενες χρονιές πλήρωναν σε δόσεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στο κέντρο, τονίζουν ακόμη μια παράμετρο που δεν έλαβε υπόψη το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τη μείωση του κύκλου εργασιών τους λόγω συνεχόμενων συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο.

Πορείες και συγκεντρώσεις σχεδόν καθημερινά οι οποίες είχαν και έχουν σαν συνέπεια να παραμένει για πολλές ώρες αποκλεισμένο το κέντρο για τους καταναλωτές και να μην είναι εύκολα προσβάσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.