“Απασφάλισε” ο Καμμένος: “Τα Σκόπια είναι… δουλειά 20 λεπτών”

Ο Τσίπρας με εξαπάτησε καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την πεποίθηση του ότι «τα Σκόπια είναι… δουλειά 20 λεπτών» εξέφρασε προκλητικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι TRT.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον εξαπάτησε στο θέμα των Σκοπίων, αν και θεωρεί πως η συμφωνία ήταν έργο του Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων βοήθησε στο να οξυνθούν εντάσεις και να δημιουργηθούν ανησυχίες με γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία και τα Σκόπια, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Καταρχήν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσον αφορά την απειλή, δεν (την) αισθάνεται. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η ελληνική επικράτεια δεν αισθανόμαστε απειλή από κάπου αλλού. Ούτε η Αλβανία μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα ούτε τα Σκόπια. Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία. Οπότε αμυντικά δεν μας απασχόλησε ποτέ».

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της χώρας επί συγκυβερνήσεως, είπε ότι η κύρια επιλογή που ήταν η στροφή προς τις ΗΠΑ «την χαράξαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ η δεύτερη κατά σειράν επιλογή ήταν εκείνη της αμυντικής διπλωματίας με την προσέγγιση της Ελλάδας με Ισραήλ, Ιορδανία και Αίγυπτο δια της Κύπρου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι εκεί που χώρισαν οι δρόμοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν «η προσπάθεια του έτερου κέντρου, εκείνου της παγκοσμιοποίησης, να περάσει τους σχεδιασμούς του, ιδιαίτερα για τα Σκόπια».

«Στο «Σκοπιανό» δεν έπρεπε ποτέ η Ελλάδα να αποδεχθεί την παράδοση του ονόματος» είπε, προσθέτοντας ότι η σύνθετη ονομασία erga omnes αποτελεί κοινή θέση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι έχει αποδείξεις για όσα καταλογίζει στον Ν. Κοτζιά, ενώ χωρίς να αποκρύψει την απογοήτευσή του από την στάση του πρωθυπουργού απέναντι του, τόνισε ότι θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση την αξιοπρέπειά του, ωστόσο «όπου υπάρχουν πολιτικές διαφορές η κόντρα θα είναι σκληρή«.

Παράλληλα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: “Θα μπορούσε κάποιος να βάλει ως τίτλο της 4ετίας της διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι ουσιαστικά γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο”.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αυτή η στροφή έχει αποδώσει σε ότι αφορά στην ασφάλεια της χώρας και θα αποδώσει και σε ότι αφορά στην ενέργεια.

Πρόσθεσε δε ότι αποτελεί επίτευγμα της διακυβέρνησης την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, «ως προς την πολιτική απόφαση, καθώς δεν έχει φανεί ακόμα στην τσέπη» της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης του: «Η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα ήταν έργο των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος Αποτιμώντας συνολικά την πορεία των ΑΝΕΛ στα προηγούμενα χρόνια ανέφερε ότι με την δύναμη του 4% «αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε και με το παραπάνω και αυτό πρέπει να το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.