Κάθε αρχή και δύσκολη…

Η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου που ξεκίνησε αυτόν τον Σεπτέμβριο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την πόλη και τους κατοίκους της.

Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου προδιαθέτει για σκληρές συγκρούσεις, δύσκολες αποφάσεις και επιβεβλημένη ενότητα και συναίνεση στα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας.

Η πρώτη εικόνα πάντως με τον Άγη Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Γιαννακόπουλο να κάθονται στα έδρανα της Διοίκησης του Δήμου πλάι – πλάι με τους Δημοτικούς Συμβούλους του Βασίλη Θώδα προκαλεί τουλάχιστον απογοήτευση.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και του ευρύτερου πολιτικού κεντρώου χώρου, εδώ στου Ζωγράφου θα αισθάνονται το λιγότερο προδομένοι.

Χάρις στην λεβέντικη στάση του Γιώργου Γρίβα που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Παπακωνσταντίνου δεν έμειναν χωρίς εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έμειναν πάντως με πολύ λιγότερους Δημοτικούς Συμβούλους από όσους ψήφισαν για να εκφράζουν τις πολιτικές του ευρύτερου κεντρώου χώρου.

Πρώτοι εμείς λέγαμε ότι οι Δήμοι οφείλουν να λειτουργούν ακομμάτιστα κι ελεύθερα για το καλό της πόλης και των Δημοτών. Αλλά και οι Δημοτικές Παρατάξεις έχουν τις καταβολές τους, το παρελθόν τους και τις πολιτικές τις οποίες έχουν αναδείξει και υποστηρίξει.

Είναι βέβαιο ότι μακαρίτης Δήμαρχος, Κώστας Καλλίρης θα πονούσε βαθιά να βλέπει τα πολιτικά του παιδιά, να γίνονται εργαλεία στα χέρια του μεγάλου του αντιπάλου Γιάννη Καζάκου.

Ενός ανθρώπου με τον οποίο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι σε πολιτικά ζητήματα και κυρίως σε θέματα αισθητικής για τον τρόπο που κινείται κανείς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τα λοιπά το κεντρικό θέμα που κυριάρχησε στις πρώτες συνεδριάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και ορισμένες από τις επόμενες, είναι αυτό των Παιδικών Σταθμών.

Ένα ζήτημα που η προηγούμενη Διοίκηση Καφατσάκη είχε δεσμευθεί ότι θα λύσει οριστικά και ότι φέτος δεν θα μείνει κανέναν παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών. Προς το παρόν έχουν μείνει μόνο 304 παιδιά εκτός και περιμένουν μετά από τις απαραίτητες κινήσεις να βρεθεί λύση. Τον Δεκέμβριο…

Πρόκειται φυσικά για ένα θέμα για το οποίο φέρουν την ευθύνη, ακέραιη, όλες οι προηγούμενες διοικήσεις των τελευταίων 15 ετών και βάλε. Η δικαιολογία ότι δεν χτίστηκαν και δεν λειτούργησαν νέοι Παιδικοί Σταθμοί γιατί τότε δεν “χρειάζονταν” είναι τουλάχιστον αστεία. Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα ενεργοποιηθούν όλοι και θα δρομολογηθούν οριστικές λύσεις για ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη μας.

Όσον αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Διοίκησης του Δήμου, είναι σαφές πως ακόμη δεν μπορεί να κριθεί επί της ουσίας και θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να την αξιολογήσουμε.

Κάποια σημάδια έπαρσης πάντως από Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης Θώδα, δείχνουν ανησυχητικά, ιδίως σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο απαιτούνται οι συμπράξεις κι ένα πνεύμα σύμπνοιας.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα δεδομένα προδιαθέτουν για πολύ “σκληρές” συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο και για συνεδριάσεις “απείρου κάλλους” από πλευράς διαλόγων…

Είναι θετικό, ίσως το μοναδικό της απλής αναλογικής στους Δήμους, πως οι φωνές της αντιπολίτευσης σε αυτή τη θητεία είναι περισσότερες και παρουσιάζονται με μεγαλύτερη επάρκεια τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Τελευταίο άλλα όχι λιγότερο σημαντικό θέμα, είναι η στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την βιντεοσκόπηση αποσπασμάτων της Συνεδρίασης από το site μας Zografounews.gr.

Η απαγόρευση λήψης πλάνων, χωρίς κάτι τέτοιο να το προβλέπει σε κανένα σημείο του ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, και για πρώτη φορά στα χρονικά των συνεδριάσεων του Δήμου μας, γεννά εύλογα ερωτηματικά και προκαλεί εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν πολύ καλύτερα (εφόσον υπήρχε έστω ως σκέψη), η συζήτηση για τις βιντεοσκοπήσεις να γίνονταν πριν από την τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις δύο πρώτες δεν υπήρχε πρόβλημα με τη λήψη πλάνων) και όχι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο της.

Περιμένουμε εναγωνίως από την Πρόεδρο κ. Μπότου να μας παρουσιάσει το σκεπτικό της απαγόρευσης λήψης πλάνων και να μας αναλύσει σε ποιο κανονισμό στηρίχθηκε για την κίνηση της αυτή. Ειδάλλως θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πάντα για την έγκυρη ενημέρωση του Ζωγραφιώτικου λάου.

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.