Δεν πρόλαβε να καθίσει στην καρέκλα ο Κικίλιας και…

Σε παύση του ενός από τους επτά νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) προχώρησε χωρίς δεύτερη σκέψη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όταν από έλεγχο των τίτλων σπουδών του, βρέθηκε – σύμφωνα με ανακοίνωση – ότι δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που είχε καταθέσει.
Δεν πρόλαβε να καθίσει στην καρέκλα του ο νέος Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Γιώργος Τοπαλίδης και παύθηκε από τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο προτεινόμενος Διοικητής από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, δεν είναι πλέον υποψήφιος, καθώς ο έλεγχος του τίτλου σπουδών του αποκάλυψε ότι δεν είχε διδακτορικό, παρά το γεγονός ότι το είχε δηλώσει στο βιογραφικό του. Ετσι, ο Βασίλης Κικίλιας χωρίς δεύτερη σκέψη – και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πτυχίο δεν ήταν προαπαιτούμενο για να αναλάβει τη θέση του Διοικητή- έλαβε την απόφαση να τον παύσει.

«‘Ηταν ένα σοβαρό θέμα ηθικής τάξης για τον υπουργό Υγείας», αναφέρουν στο iatropedia.gr, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας.

 Δείτε την ανακοίνωση για τον Διοικητή:
«Στη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας.  Παρότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.