Γεωργιάδης για Βασιλική Θάνου: Ουδείς αναντικατάστατος -Πυρά κατά του Παππά! (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε πυρά κατά της Βασιλικής Θάνου, αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε -σχετικά με τη ρύθμιση που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού- ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική.

Με αφορμή τις αναφορές της κ. Βασιλικής Θάνου πως η αντικατάστασή της από την θέση της Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού θα έχει επιπτώσεις στο έργο της, σημαντικές καθυστερήσεις και επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;
«Είμαστε υπερήφανοι γι ‘ αυτή την τροπολογία», και απευθύνθηκε στην στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: Εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να έχετε διορίσει τη μισή Κεντρική Επιτροπή και να μην κρύβεστε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Ν. Παππά, τονίζοντας ότι «αν δείτε τον Αδ. Γεωργιάδη να διορίζει αντιπρόεδρο της επιτροπής τη νομική μου σύμβουλο να έρθετε να με ψέξετε».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η κ. Θάνου επικαλέστηκε ευρωπαϊκή Οδηγία λέγοντας ότι την παραβιάζει η διάταξη που θέτει αναδρομικά το ασυμβίβαστο, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Έψαξα να βρω την Οδηγία στην οποία αναφέρεστε και βρήκα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να την ενσωματώσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι τότε λοιπόν υπάρχει περιθώριο και δεν μας δεσμεύει απολύτως τίποτα. Πάρα ταύτα το πνεύμα της Οδηγίας που είναι λιτό και σαφές το εφαρμόζει η διάταξη. Δηλαδή κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής σε πρόσωπα που μπαίνουν σε Ανεξάρτητες Αρχές. Αυτό λέει η Οδηγία αυτό εφαρμόζει ο Νόμος. Αλώστε μέσα στα πρόσωπα που πλήττονται από την διάταξη είναι και πρόσωπο που υπήρξε σύμβουλος νυν υπουργού της ΝΔ και χάνει την θέση του.

Ο Μητσοτάκης δίνει καλό παράδειγμα αυτοπεριορισμού, δεν διορίζει όποιον θέλει όπως του δίνει το δικαίωμα. Και ναι κύριοι, που κυβερνήσατε 4,5 χρόνια με την δικτατορία της πλειοψηφίας , ρωτήστε την Τασία πως παραβίαζε όλα τα δικαιώματα των μειοψηφιών , μπορείτε τώρα να διαμαρτύρεστε. Και ναι κύριε Παππά είναι λογικό να φωνάζεις που φεύγει η Διευθύντρια του γραφείου σου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Δείτε το βίντεο με τον Αδωνι Γεωργιάδη
Η απάντηση Γεωργιάδη ξεσήκωσε θύελλα, με τον Νίκο Παππά και τη Βασιλική Θάνου να διαμαρτύρονται, ζητώντας τον λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.