Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, που
θα αναδείξει τη νέα διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και καλό θα είναι να επισημανθούν ορισμένα πράγματα για κάποιους που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ίσως είναι επιρρεπείς στο να διαλέξουν “εύκολες” αλλά διόλου αξιόπιστες λύσεις.

Η νέα διοίκηση του Δήμου που θα αναδείξουν οι ψηφοφόροι για την επόμενη τετραετία, θα έχει μπροστά της μια σειρά από σημαντικές και δύσκολες προκλήσεις ν’ αντιμετωπίσει. Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και η τεράστια ανάγκη για μεγάλα έργα πνοής που θα μετεξελίξουν, επιτέλους, το Δήμο μας σε μια σύγχρονη πόλη απαιτούν εγρήγορση και προσεκτικό σχεδιασμό.

Προσοχή όμως η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία πρέπει να κινηθεί σοβαρά κι υπεύθυνα για να μπουν αυτά τα έργα σε άμεση φάση υλοποίησης. Δεν είναι δυνατόν ν’ αναλάβουν αυτή την κολοσσιαία προσπάθεια άνθρωποι που κλήθηκαν στο παρελθόν να υπηρετήσουν το Δήμο και απέτυχαν παταγωδώς σε αυτή την προσπάθεια.

Σχεδόν ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, ο Δήμος προσπαθεί να ορθοποδήσει και να επανέλθει σε οικονομικούς ρυθμούς κανονικότητας, λόγω των λαθών και των παραλείψεων αυτών των ατόμων.

Δεν μπορούν και δεν γίνεται να φοράνε την “προβιά” των αγνών αυτοδιοικητών, κάποιοι που με την κακοδιαχείριση και τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις τους, άφησαν το Δήμο Ζωγράφου, ουραγό των εξελίξεων και έρμαιο των οικονομικών προβλημάτων, λίγο πριν το ξέσπασμα μάλιστα, μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Είναι ευθύνη όλων των δημοτών να ενημερωθούν για όσα έχουν συμβεί, σε όχι και τόσο παλιές εποχές, στα δημοτικά δρώμενα της πόλη μας. Δεν θα πρόκειται πλέον για αφέλεια ή για άγνοια αλλά συνειδητή λανθασμένη επιλογή με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο μας.

Οι Ζωγραφιώτισσες και οι Ζωγραφιώτες οφείλουν να προσέξουν και να μην επιτρέψουν να γυρίσει η διοίκηση του Δήμου σε παλιές, αυταρχικές πρακτικές, που με καιροσκοπικές διαδικασίες “βύθισαν” την πόλη μας στην ανυπαρξία και στην απαξίωση. Παράλληλα όπως έχω ξαναγράψει και θα
το λέω δυνατά μέχρι και το τελευταίο λεπτό της εκλογικής διαδικασίας, οι κομματικές ταυτότητες σ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές πρέπει να μείνουν κλειδωμένες στα συρτάρια και τα ερμάρια των ψηφοφόρων.

Μόνο ζημιά κάνει στην πόλη του Ζωγράφου η κομματική αντιπαράθεση, που προσπαθούν κάποιοι “απεγνωσμένα”, να εμπλέξουν τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που λόγω της
απλής αναλογικής, την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να υπάρξουν συνθέσεις και συναινέσεις για την ομαλή και δημιουργική λειτουργία του Δήμου.

Πολλά νέα παιδιά θα προσέλθουν για πρώτη φορά να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι, ούτε πως, μπορεί να προσπαθήσουν κάποιοι “παλιοί” να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Είναι υποχρέωση όλων μας που γνωρίζουμε και δεν είμαστε χθεσινοί στην πόλη μας, να μιλήσουμε και ν΄ ανοίξουμε τα μάτια στους νέους ψηφοφόρους αλλά και ν’ υπενθυμίσουμε στους παλαιότερους, που βουτηγμένοι στο μόχθο της καθημερινότητας, ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν
τεράστια “βαρίδια” κι ελλείμματα στο Δήμο μας, που ακόμα παλεύουμε ν’ αποτινάξουμε
από πάνω μας.

Είναι καθήκον μας να δείξουμε σε όλους την “Αλεπού” και τους συνοδούς της, που εμφανίστηκαν αίφνης και πάλι στο “Δημοτικό Παζάρι” του Ζωγράφου και ζητούν την εμπιστοσύνη μας για να συνεχίσουν, έστω και μετά από χρόνια, το καταστροφικό έργο τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.