Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ

Ξεκαθάρισε τη θέση της η Φώφη Γεννηματά

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ονομαστεί ξανά και δε θα γίνει και πάλι ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισαν τα ηγετικά στελέχη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Υπάρχουν μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ως γνωστόν το Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει ως συνένωση δυνάμεων για την Κεντροαριστερά σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο όπου τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν μειωθεί αισθητά.

Άρα είναι σαφές ότι η επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό. Επιπλέον, οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ και δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσαν, ενώ και οι συνειρμοί του εκλογικού σώματος θα ήταν σε έναν βαθμό αρνητικοί.

Η Φώφη Γεννηματά στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα της μη αλλαγής του ονόματος αφού όσο πλησιάζουν οι εκλογές και κυρίως το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όλο και πυκνώνουν οι φωνές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για επιστροφή στα… πάτρια.

Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι βουλευτές που παίρνοντας το «γκελ» από τον κόσμο, διαπιστώνουν ότι παραμένει ισχυρή η επιθυμία για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ ξανά σε ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως πρώτος έκανε την πρόταση αυτή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου. «Θα προτείνω να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Πέμπτη. «Θέλω να το προτείνω. Με τον κόσμο που μιλάω, αυτό θέλει. Μου έρχεται φυσικά να πω ΠΑΣΟΚ. Μία ζωή είμαι σε αυτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στο συνέδριο να προταθούν αυτά».

Παρόμοια πρόταση φέρεται να επιθυμεί να κάνει και η Εύα Καϊλή. Παράλληλα πολλά στελέχη επίσης μεταφέρουν το κλίμα από την βάση: «Μας στέλνουν 100 sms την ημέρα να ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ». Στην επιχειρηματολογία αυτή συνδράμουν και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η αποχώρηση του Ποταμιού και εσχάτως της μισής ΔΗΜΑΡ. Πλέον, το Κίνημα Αλλαγής συναπαρτίζουν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου (άρα ΠΑΣΟΚ) και τα μισά κεντρικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς και κινήσεις («Ανανέωση» του Γ. Καμίνη, «Κινήσεις Πολιτών» για τη Σοσιαλδημοκρατία του Μιχάλη Χάλαρη, «Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» του Απ. Πόντα, «Φωνή Δημοκρατίας» του Γ. Καρρά, «Μπροστά» του Π. Βλάχου) αλλά και πρόσωπα και κινήσεις που σηματοδοτούν μια δυναμική στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της Χ. Τρικούπη, όπως ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά , θέλει να προχωρήσει σε μετατροπή του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο κόμμα, αλλά όχι σε επιστροφή στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.