“Βόμβα” Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα αλλαγή συνόρων

Πολλά ερωτηματικά από τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας

Με μια δήλωση – “βόμβα” ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι συζητά με την ελληνική κυβέρνηση την αλλαγή των Συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα ο κ. Ράμα προχώρησε σε μια τοποθέτηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Vision Plus TV, για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται σχετικά με την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, εμπλέκοντας και τη χώρα μας: «Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης».

Ειδικότερα μιλώντας στον δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου, αποκαλώντας το «μέρος» της Αλβανίας. «Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι» δήλωσε, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πως τα Τίρανα ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

Παράλληλα ο Έντι Ράμα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως στόχος θα πρέπει να είναι η ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, κάνοντας λόγο για «σχέδιο Α», τονίζοντας πως η συμμετοχή δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνησή του, στόχο έχει να περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός καταλήγοντας στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη»,εννοώντας πως η Ένωση δεν θα είναι μόνο πολιτιστική ή γλωσσική, αλλά ουσιαστικά πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.