ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Οριστικό και αμετάκλητο το “σχίσμα”

Μετά τη διήμερη επίσκεψη Μέρκελ οι επίσημες ανακοινώσεις

Ιανουάριο του 2015, ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά, Ιανουάριο 2019, έρχεται το οριστικό και αμετάκλητο “σχίσμα” των δύο κομμάτων.

Οι αποφάσεις από Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο έχουν ήδη ληφθεί, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών το ραντεβού του “διαζυγίου” μεταφέρθηκε για την προσεχή Παρασκευή.

Το ίδιο συνέβη και με την τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που είχε προγραμματίσει αρχικά για σήμερα, μετά μάλιστα την αντίστοιχη συνέντευξη που είχε από ημέρες προγραμματίσει ο πρωθυπουργός, ώστε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να έχει τον …τελευταίο λόγο!

Έτσι οι εξελίξεις, με την έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, μετατίθενται για μετά το πέρας της επίσκεψης Μέρκελ αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, είναι δε και πολύ πιθανό και να συμπέσουν με το τέλος της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση στο κοινοβούλιο της FYROM.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται και η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί πως άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Καμμένου αναφέρουν ότι εμφανίζεται οργισμένος με τον πρωθυπουργό, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει έως τώρα στελέχη των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προτίθεται να κρατήσει στην κυβέρνηση στελέχη έως τώρα των ΑΝΕΛ που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην έξοδο.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως έχουν την πλειοψηφία των 151 βουλευτών τόσο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ζητήσει από το Κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Προφανώς για να εκφράζουν τέτοια σιγουριά τα κυβερνητικά στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν εξασφαλίσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών του επί τετραετίας κυβερνητικού τους εταίρου.

Κάτι που όπως προαναφέραμε έχει προκαλέσει την μήνη Πάνου Καμμένου και επίσπευσε το διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων πριν καν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.