“Επίθεση” φιλίας από Ζάεφ: Χώρα ηγέτιδα στα Βαλκάνια η Ελλάδα

Εμπιστεύομαι το φίλο μου Αλέξη δηλώνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Μήνυμα φιλίας προς όλους τους Έλληνες, στέλνει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, χώρα – ηγέτιδα στα Βαλκάνια.

Ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «εμπιστεύομαι το φίλο μου τον Αλέξη (αναφερόμενος στον πρωθυπουργό) και αυτός με εμπιστεύεται και θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουν οι πολίτες μας ένα καλύτερο μέλλον».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας εκφράζει την αισιοδοξία του για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μην κρύβοντας ωστόσο και μία μικρή ανησυχία για την έκβαση των ψηφοφοριών στα κοινοβούλια των δύο χωρών. «Τελικά αυτοί που ψηφίζουν είναι οι βουλευτές», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον. Κάνει λόγο για μία «διαδικασία μη αναστρέψιμη», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να την αλλάξει». Αναγνωρίζει μάλιστα ότι η χώρα του πλήρωσε στο παρελθόν μεγάλο τίμημα από την πολιτική που ακολούθησε – αναφερόμενος στην περίοδο Γκρουέφσκι – και δεν πρόκειται να επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Παράλληλα επί της ουσίας της συμφωνίας, διαχωρίζει με απόλυτη σαφήνεια την ιστορική κληρονομιά της πατρίδας του, αναγνωρίζοντας χωρίς περιστροφές την αρχαία ελληνική κληρονομιά και ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με το σήμερα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δικαιούται να είναι η χώρα – ηγέτιδα στα Βαλκάνια.

Τέλος ο κ. Ζάεφ αποκάλυψε ακόμη ότι μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε ότι το μεγαλύτερο βραβείο είναι η φιλία τους και το καλύτερο μέλλον για τις δύο χώρες και τους πολίτες τους. Ευελπιστεί δε η φιλία αυτή να καλλιεργηθεί περαιτέρω στο μέλλον, αλλά και Έλληνες και Σκοπιανοί να καταφέρουν να γίνουν «ειλικρινείς φίλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.