Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας

Εξαιρετικά δημοφιλής στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων που θα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Εργασίας που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την επιτυχημένη θητεία του ως ειδικός γραμματέας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Προέρχεται από τον κύκλο των νεότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προωθήσει σε ηγετικές θέσεις.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μεθαύριο Παρασκευή στη συνεδρίαση της Ανοιχτής Πόλης θα πάρει και επίσημα το χρίσμα, ενώ υποψήφιος ήταν επίσης και ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί και τα ονόματα της Θεώνης Κουφονικολάκου (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού) και της Στεφανίας Γεωργακοπούλου (διευθύνουσα σύμβουλος της «Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ»).

Είναι γνωστό πως την υποψηφιότητα Ηλιόπουλου προωθούσαν από την αρχή σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι 35 ετών κι έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα χρόνια εκείνα η μητέρα του ήταν στέλεχος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και δεχόταν κριτική για τον γιο της που είχε αποσκιρτήσει σε άλλο κόμμα.

Από το 2010 ως το 2013 ο Νάσος Ηλιόπουλος διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.