Πρόταση σοκ από Δανέλλη: Να γίνει μια ΜΚΟ για τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας

Τι δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού

Τη δημιουργία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην Ελλάδα με σκοπό τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας πρότεινε ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άλλο η διάδοση, άλλο η επιβολή, σας θυμίζω ότι το 2009 δημιουργήθηκε ένα κόμμα το Ουράνιο Τόξο που ήταν στα χνάρια του αλυτρωτισμού και πήρε 4,500 ψήφους. Όταν δεν υπάρχουν αλύτρωτοι δεν φοβόμαστε».

Όπως υποστήριξε: «Ξαφνικά εξελίσσεται προσχηματικά μια σε βαθμό υστερίας αναταραχή χωρίς λόγο» για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Και συμπλήρωσε: «Μέσα σε αυτή την εξέλιξη είδαμε ότι η συμφωνία λειτουργεί, οι διεθνείς εγγυήσεις που έχουμε ζητήσει λειτούργησαν άμεσα. Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε για την αναφορά στους «Μακεδόνες του Αιγαίου» ο διεθνής παράγοντας, ο Στόλντερμπεργκ και ο Νίμιτς, ήταν θέμα ωρών να κάνει διορθωτική δήλωση η κυβέρνηση των Σκοπίων».

Ενώ σε ερώτηση για τη στάση που κρατήσει, ο κ. Δανέλλης ξεκαθάρισε ότι «η συνείδησή μου επιβάλει να υπηρετήσω το εθνικό συμφέρον δηλαδή να ψηφίσω υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας».

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα για το εάν θα παραιτηθεί είπε ότι «το Ποτάμι κι εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε πάρει απόφαση να υπερψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει αλλάξει κάτι για να αλλάξουμε στάση».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.