Μαξίμου: Σιγουριά για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Με περισσότερες από 151 ψήφους πιστεύουν ότι θα περάσει στη Βουλή

Την απόλυτη σιγουριά πως η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζουν οι επιτελείς του Μαξίμου.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες καθιστούν σαφές ότι δεν “ιδρώνει το αυτί” τους από τις “κορώνες” του Πάνου Καμμένου και τις διαφοροποιήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και θεωρούν βέβαιο ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να περάσει η συμφωνία χωρίς προσκόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρούν ότι η συμφωνία θα περάσει και με περισσότερες από 151 ψήφους, παρά τη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη κύρωση της ακόμη και με απλή πλειοψηφία.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ τείνουν στο ότι στο Ποτάμι, θέλοντας να δείξει καλή θέληση στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της πιθανής συνεργασίας τους, δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Βέβαια υπάρχουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή, κ. Γιώργου Μαυρωτά που τόνισε πως παραμένει αταλάντευτος στην κύρωση της συμφωνίας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο σύνολο έξι που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μπορεί να αλλάξει θέση σε ένα κυρίαρχο για τον ίδιο πρόβλημα –εξάλλου η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε και τον λόγο που αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής- και διεκδικεί , όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, μία «διευκρινιστική δήλωση» προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η επιθετική δήλωση του Πάνου Καμμένου την περασμένη Παρασκευή, που στην ουσία αναιρεί όλα όσα είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, για μια ήπια στάση στις δηλώσεις του για το Σκοπιανό έως τον προσεχή Μάρτιο.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσει απλώς από την κυβέρνηση ή εάν και θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, αφού κατά διαστήματα πότε υιοθετεί την μία άποψη και πότε την άλλη, ενώ φαίνεται να μην έχει καταλήξει ακόμα ούτε ο ίδιος τι θα πράξει.

Μέσα σε αυτό το θολό πολιτικό σκηνικό, είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ακόμα και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, με τους επιτελείς του Μαξίμου πάντως να αποκλείουν αυτή την πιθανότητα και να θεωρούν βέβαιο ότι η συμφωνία θα περάσει με άνεση από τη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.