Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος ύψους ρεκόρ

Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος ύψους ρεκόρ

Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος ύψους ρεκόρ 730.000 ευρώ!

Απόφαση «σταθμός» ιδιαίτερου μεγάλου νομικού ενδιαφέροντος η υπ’ αριθμ. 153/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, με την οποία ζευγάρι με συνολικές οφειλές 812.396,09 ευρώ θα πληρώσει μόνο 79.120,80 ευρώ, δηλαδή ποσοστό διαγραφής μεγαλύτερο του 90%!

Συγκεκριμένα:

– η δικαστής δέχτηκε καταρχήν ότι μεγάλο μέρος της οφειλής αποτελείται από καταχρηστικούς τόκους υπερημερίας και παράνομους ανατοκισμούς (τα λεγόμενα πανωτόκια), όπως έχει κριθεί με πλειάδα αποφάσεων των Δικαστηρίων όλης της χώρας

– επρόκειτο για σύζυγο με πολύχρονη ανεργία και μηδενικά εισοδήματα και για τη σύζυγο ιδιωτικό υπάλληλο με μηνιαίο εισόδημα 900€ περίπου, με το ποσό αυτό επιβιώνει το ζευγάρι μαζί με το ανήλικο παιδί τους

– πέραν του ανεπαρκούς εισοδήματος, της μακροχρόνιας ανεργίας το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι μεγάλο μέρος του δανεισμού κατευθύνθηκε σε ιατρικές δαπάνες, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε η οικογένεια.

Συνεπώς, κατά τη κρίση του δικαστηρίου υπάρχει μόνιμη αδυναμία πληρωμής. Επιπροσθέτως, η ειρηνοδίκης αναφέρει στην απόφαση της, ότι για το υψηλό δανεισμό ευθύνονται και τα πιστωτικά ιδρύματα λόγω των επιθετικών πολιτικών προώθησης των τραπεζικών προϊόντων τους, όσο και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού τους τα οποία οδήγησαν σε δυσθεώρητα ύψη τις οφειλές.

Έτσι με την απόφαση 153/2017 του Ειρηνοδικείου Κρωπίας προχώρησε σε διαγραφή ποσού 733.275,29€ (ποσοστό διαγραφής 91%) και στη διάσωση της κύριας κατοικίας της οικογένειας (105 τ.μ.) με χώρο στάθμευσης (10,13 τ.μ.) & αποθήκη (11 τ.μ.), καθώς και των (2) δύο επιβατικών αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της οικογενείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.