Ήρθε η ώρα: Τα 2 μέτρα που ανακοινώνονται μετά το σοκ των 416 κρουσμάτων!

Τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων έδειχνε να σταθεροποιείται πέριξ των 300. Λίγοι περίμεναν το σημερινό πατατράκ γι’ αυτό και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Η αυριανή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους αναμένεται να φέρει εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκη επιμένει στην απόφαση του το lockdown να είναι η ύστατη λύση καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Και αυτά τα όπλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα. Το πρώτο, που ακόμα ουδείς έχει καταλάβει γιατί δεν έχει παρθεί τόσο καιρό τώρα, είναι η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Εν ολίγοις όποιος βγαίνει απ’ το σπίτι του για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να φοράει μάσκα. Και το δεύτερο έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 το βράδυ. Το συγκεκριμένο μέτρο όπως εύκολα γίνεται κατανοητό είναι και το πιο δύσκολο γι’ αυτό και η λήψη του δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Το σίγουρο είναι ότι το σημερινό μπαμ στον αριθμό των κρουσμάτων θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γιατί αν δεν αναχαιτιστεί τώρα η πανδημία, τότε ο εφιάλτης των 1000 κρουσμάτων τη μέρα θα έρθει πιο κοντά…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.