“Γιατί αυτή η ελληνοτουρκική κρίση θα είναι η σοβαρότερη”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ.Παναγιώτης Θεοδωρακίδης απόστρατος αξιωματικός και αμυντικός αναλυτής, μιλά στο Militaire.gr για την “εξαναγκαστική διπλωματία” που ασκεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας. Η Άγκυρα προσπαθεί με την απειλή των όπλων να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια καταστροφική διαπραγμάτευση.

Μιλά για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που από τη μία ζητά κυρώσεις για την Τουρκία και από την άλλη “έχει ξεκινήσει έναν μυστικό διάλογο, για τον οποίο μαθαίνουμε από άλλους”.

Ο κ.Θεοδωρακίδης προτείνει η Ελλάδα να δημιουργήσει μια “κατάσταση υπονόμευσης των κινήσεων της Τουρκίας”. Εξηγεί πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, εκτιμά αλλά υπάρχει πλέον χρόνος;

“Αυτή η κρίση είναι σοβαρότερη απ΄ όσες έχουμε μέχρι τώρα ζήσει”, λέει ο κ.Θεοδωρακίδης λόγω της απουσίας των ΗΠΑ από την περιοχή την ίδια ώρα που υπάρχει σοβαρή ανάμειξη της Ρωσίας.

Προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να ΄χουμε αυταπάτες ότι ο Ερντογάν έχει “εσωτερικά προβλήματα” τα οποία δικαιολογούν τις κινήσεις του έναντι της Ελλάδας.

“Ο πανικός δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος”, επισημαίνει ο κ.Θεοδωρακίδης αποκαλύπτοντας ότι διαπιστώνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να αποφύγουν “με οποιοδήποτε κόστος” μια πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία, μεγαλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.