Ο Ερντογάν διαφημίζει το έγκλημα του στην Αγία Σοφία και η διεθνής κοινότητα λέει “ότι έγινε,έγινε”

Ο Ερντογάν μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στην Αγία Σοφία και φωτογραφήθηκαν με τα ψηφιδωτά της καλυμμένα. Όλοι οι “μεγάλοι” του κόσμου εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους με τρόπο χλιαρό. Όπως έγραψαν χθες οι New York Times στο κύριο άρθρο τους, ο Ερντογάν δεν πρόκειτια να πάρει πίσω την απόφαση του και ο δυτικός κόσμος αντιμετωίζει το νέο έγκλημα του Ερντογάν με τη λογική του ότι έγινε…έγινε. Μέχρι το επόμενο…

Η Δύση αντιμετωπίζει την Τουρκία με τελείως λάθος τρόπο. Χαϊδεύουν ένα τέρας, το οποίο πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν. Βλέπουν στην Τουρκία “ευκαιρίες” για να μεταφέρουν εκεί εργοστάσια και επιχειρήσεις από την Κίνα. Ο Ερντογάν τους προσφέρει φθηνούς μισθούς και ότι άλλο θελήσουν. Αυτά μετρούν πρώτα απ΄ όλα οι “πολιτισμένοι Δυτικοί”. Έχουν ακόμη κάποιους ενδοιασμούς περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και του κράτους δικαίου, αλλά και η υπόθεση της Αγίας Σοφίας δείχνει ότι σύντομα θα τους ξεπεράσουν.

Διόρισαν ιμάμηδες 

Η Αγία Σοφία είναι έτοιμη για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή σήμερα, μετά από 86 χρόνια, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γιερλικάγια, ενώ ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) ανακοίνωσε τον διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνιδων για το «τέμενος Αγία Σοφία».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο μνημείο, ο κυβερνήτης ανέφερε πως «όλοι ανυπομονούν να παρευρεθούν στις ειδικές προσευχές με μεγάλο ενθουσιασμό».

Αναφερόμενος στα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού, τόνισε ότι θα υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι χώροι για τους πιστούς θα ξεκινήσουν να ανοίγουν σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

«Η είσοδος στους χώρους προσευχής θα γίνεται μετά από έρευνες ασφαλείας σε 11 διαφορετικά σημεία ελέγχου».

Ορισμένοι δρόμοι και γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί πριν και κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Ο Γιερλικάγια διευκρίνισε ότι οι προσκυνητές που έρχονται στην Αγία Σοφία θα πρέπει να φέρουν τις δικές τους μάσκες και χαλιά προσευχής, ως μέτρο προφύλαξης κατά της Covid-19.

Ο Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν, ο Φερούχ Μουστουέρ και ο Μπουνιαμίν Τοπκούογλου είναι οι διορισμένοι ιμάμηδες, ανέφερε ο Αλί Ερμπάς

Στις 10 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, αποδέχθηκε αίτηση διαφόρων οργανώσεων και ακύρωσε κυβερνητική απόφαση του 1934 που απέδιδε στην Αγία Σοφία το καθεστώς μουσείου. Μόλις η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.