ΛΟΥΚΕΤΟ σε 1.200 καταστήματα Zara, Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti, μετά τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων!

Η απόφαση λήφθηκε μετά τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων λόγω του κορονοϊού (44%) και αφορά και άλλα brands που διαθέτει η ισπανική εταιρεία, όπως τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.
Ο όμιλος Inditex των Zara σκοπεύει να κλείσει γύρω στα 1.200 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη δραματική πτώση στις πωλήσεις. Αυτή η απόφαση αφορά και άλλα brands της ισπανικής εταιρείας, όπως τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Guardian.

Τα λουκέτα θα μπουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ωστόσο ο Inditex δήλωσε ότι «το προσωπικό θα παραμείνει σταθερό» και θα κατανεμηθεί σε άλλους ρόλους όπως στο διαδικτυακό εμπόριο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τα μελλοντικά σχέδια του Inditex περιλαμβάνουν επίσης το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων.

Δραματική πτώση πωλήσεων
Η πτώση των πωλήσεων έφτασε στο 44%, δηλαδή ήταν της τάξεως των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο που ξέσπασε και κλιμακώθηκε η πανδημία του COVID-19, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο των καταστημάτων του ομίλου παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Ο λόγος, πάντως, που η εταιρεία δεν ανακοίνωσε απολύσεις είναι, μάλλον, γιατί την ίδια περίοδο οι διαδικτυακές πωλήσεις αντιστάθμισαν σε κάποιο βαθμό τις απώλειες σε φυσικές πωλήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και κατά 96% τον Απρίλιο, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.

Ο Inditex σχολίασε ότι θα ρίξει το βάρος του στις διαδικτυακές πωλήσεις, προσπαθώντας να γίνει πιο ανταγωνιστικός απέναντι σε άλλα οικονομικά brands όπως τα H&M και Asos. Στόχος του είναι, μέχρι το 2022, οι διαδικτυακές πωλήσεις να ξεπερνούν το 25% των συνολικών πωλήσεων (ποσοστό που, ενδεικτικά, μέσα στο 2019 ανήλθε στο 14%).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.