Αντικαπνιστικός νόμος: Οι γιορτές και το κρύο δεν σταμάτησαν την εφαρμογή – Μόνο 12 παραβάτες σε επτά ημέρες! (Αναλυτικός απολογισμός)

Στο 82,2% των ελέγχων δεν διαπιστώθηκε παράβαση – Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 15.200 ευρώ – Ακόμα και με θερμοκρασίες -5 βαθμών Κελσίου καπνιστές σεβάστηκαν τον νόμο

Ιδαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηριζεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα από τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου την πρώτη εβδομάδα του 2020 «παρά τη «χαλαρή» διάθεση των ημερών αυτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια ελέγχθηκαν 101 καταστήματα χωρίς να καταγραφεί κάποια παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων.

Οι ελεγκτές εντόπισαν, όμως, 12 άτομα να παραβιάζουν τον νόμο με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν πρόστιμα – σε πολίτες και επιχειρήσεις – ύψους 15.200 ευρώ.

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επισημαίνεται ότι ούτε το κρύο δεν έκανε τους πολίτες να παραβούν τον νόμο με παράδειγμα την Άνω Χώρα Ναυπάκτου όπου παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν -5 βαθμοί Κελσίου δεν βρέθηκε ούτε ένας παραβάτης στα 9 καταστήματα που ελέγχθηκαν.

Διαβάστε τον αναλυτικό απολογισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την πρώτη εβδομάδα του 2020

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.