«Χωματόδρομος» η Αθηνών-Κορίνθου, βούλιαξε στη λάσπη η Κινέτα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής! (βιντεο)

Ο φόβος πολλών κατοίκων της Κινέτας μετά τη φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018 επιβεβαιώθηκε. Η κακοκαιρία που έπληξε χθες όλο το βράδυ την περιοχή προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χωματόδρομοι, δέντρα έπεσαν, οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν. Το ρεύμα της Πίκας υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να συσσωρεύσει φερτά υλικά τα οποία και οδηγήθηκαν στην εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου. Τα μπάζα αυτά απλώθηκαν σε μήκος 8 χιλιομέτρων.

Αν και η κακοκαιρία έπληξε όλη την Αττική, στα Μέγαρα και στην Κινέτα εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπου οι πυροσβέστες κλήθηκαν για περισσότερες από 50 αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια πλημμύρισαν, ενώ τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων. Οι εικόνες αποκαλύπτουν πως οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «απέραντα χωμάτινα ποτάμια».

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και των υπεργολάβων προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη μία τουλάχιστον λωρίδα.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη στον απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού στους Αγίους Θεοδώρους και μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Κινέτα. Μάλιστα, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες αγνοείται ένας 44χρονος που την στιγμή της κακοκαιρίας κινούνταν με το όχημα του στην Κινέτα. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του.

Στην Κινέτα ο καθηγητής, Ευθύμης Λέκκας για αυτοψία

Στην Κινέττα μεταβαίνει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με το Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.