Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζει τους καθαρισμούς ρεμάτων για να προλάβει τις πλημμύρες!

Θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και τα επόμενα οι καθαρισμοί ρεμάτων σε διάφορους δήμους της Αττικής, που άρχισαν στις 21 και τις 22 Σεπτεμβρίου, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ο βασικότερος λόγος που τα τεχνικά συνεργεία της περιφέρειας καθαρίζουν τα ρέματα είναι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί σε τμήματα ρεμάτων εντός του αστικού ιστού. Συγκεκριμένα, στο ρέμα Πικροδάφνης του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού (από την οδό Παπάγου έως την οδό Πετμεζά) και στον ίδιο δήμο, στο ρέμα επί της οδού Κωστή Παλαμά (από την οδό Παπαφλέσσα έως την οδό Βίκτωρος Ουγκώ), όπως επίσης και στο ρέμα Σαπφούς του Δήμου Αμαρουσίου (από την οδό Λέρου έως το τεχνικό του Αμαξοστασίου, επί της Αγίου Αθανασίου).

Οι εργασίες συνεχίστηκαν και την περασμένη Δευτέρα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου και στην οδό Μυκάλης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Σε μήνυμά του ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι έδωσε εντολή να προχωρήσουν τα συνεργεία της περιφέρειας σε ενδελεχείς καθαρισμούς των ρεμάτων σε όλο το λεκανοπέδιο, «με συνέπεια στις προεκλογικές εξαγγελίες για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Επίσης, ενημέρωσε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν «μέχρι να καθαριστεί και το τελευταίο ρέμα της Αττικής», ενώ τόνισε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της περιφέρειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.